onsdag 13 juni 2018

Före- och efterbilder - framför växthuset

Juni 2018

 Tittar tillbaka

Ibland känns det som det inte händer någonting i trädgården. Man har många visioner och idéer och allt tar tid, då är det bra att kunna gå tillbaka och titta på bilder några år tidigare och konstatera att: Jo, det har nog hänt en del ändå !

 sommaren 2013

Drömmer och affirmerar

Växthuset stod klart 2010 sedan tog vi ett lugnt år 2011 för att sedan skapa köksträdgården sommaren 2012. Sommaren 2013 funderade jag mest hur jag ville ha det framför växthuset. Skönt att drömma, fantisera och affirmera fram trädgården ett steg i taget. Har man skapat något i sina drömmar är det mycket lättare sedan att skapa det i verkligheten.


September 2014


Träden flyttar in

Hösten 2014 skulle en handelsträdgården i närheten byta ägare och sålde ut allt till halva priset - utmärkt tillfälle för en ekonom att inköpa lite träd till sin trädlösa trädgård - hihi. En klotpil och tre silverpäron fick flytta in i trädgården. Lite ynkliga och spretiga, men till min stora lycka väldigt snabbväxande.


September 2015


Hösten 2015 hade klotpilen redan växt på sig ordentligt och rosenhäcken mot växthuset och kommande lavendellund börjat ta form.


Juni 2018


Går under trädet

Älskar min klotpil och känner lycka när jag vandrar under pilen när jag strosat runt i trädgården. Det är något magiskt med träd och nu ångrar jag att jag inte köpte ett till när jag hade chansen. Motsatta delen av trädgården hade också behövt att riktigt vackert träd.

Rosenhäcken av rosen Thérese Bugnet har etablerat sig bra och lavendellunden är också på gång. Arbetet att fylla upp med plantor håller fortfarande på och det dröjer nog till nästa år innan den blir så där maffig som jag drömmer om. Det tar ett tag för plantorna att etablera sig och det är väl det som är tjusningen med trädgård. Att det får ta tid . Och att man får drömma och fantisera under tiden. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Visst har det hänt massor hos dig! Klotpilen är så vacker, blir så sugen på en själv! Och ditt växthus...åh!
  Tack för boosten inne hos mig, ja det är väldans pirrigt...
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Roligt med tillbakablickar och före- efterbilder. Det har verkligen hänt en hel del runt växthuset och blivit som en egen liten värld, en sagovärld fast på riktigt.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt när man får drömma och planera och vänta....Titta på bilder och njuta av det man gjort. Det har hänt mycket hos dig och så fint du har det. Man får ta en del i taget. Jag har haft kolonin i 10 år nu och nu först börjar jag se ett slut på utegörat Bara gräsmattan kvar den har fått mer sågspån än gräs i år. Det får nog bli nästa års projekt. Nu är gångar och landen klara måste nog njuta lite av det innan vi fortsätter.
  Det har varit en härlig sommar redan så de här gråa och lite svalare dagarna har varit bra men det får inte bli resten av sommaren så.
  Ha en fin midsommrtid
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Oj, det har verkligen hänt mycket...och ja ditt växthus är bara en DRÖM! Kul att du dokumenterat allt :)
  Ha en solig dag nu!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Så morsomt at du har lagt inn bilder fra ulike år. Da kan vi virkelig se en flott utvikling av hagen rundt drivhuset ditt.
  Det har blitt kjempeflott!
  Mange hilsen Turid

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa