onsdag 6 juni 2018

Äng i trädgårdenLever sitt eget liv

Delar av vår trädgård har förvandlats till en blommande vildvuxen äng där framförallt prästkragarna dominerar just nu. Främst för att maken nyligen opererats och jag inte orkar klippa hela gräsmattan utan att krokna. Samtidigt kanske vi gör en insats för mikrolivet som kan livnära sig i ängen. Det är vad jag hoppas och tror i alla fall. Under tiden känns det ganska mysigt med lite ostyriga rufsiga hörn som lever sitt eget liv i trädgården.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och ha en riktigt trevlig Nationaldag  !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Jannibele sa...

Hagen byr på sin naturlige skjønnhet når gressmatten får leve sitt eget liv. Hvilken idyll. Den banken var jo bare så fin.
Jannicke

Charlotta sa...

Ja men det är ju härligt med en äng. Och tänk så vackert gräset är också när det väl får sträcka upp och sätta frö. Och prästkragar är ju så fina när de får breda ut sig, även om de är "för tidiga" i år.
Ha det gott!

Merja sa...

Jätte fin bild! Prästkragar är så fint. Såg en tos häromdagen när jag klippte gräset utanför tomten. Tänkte ta och gräva upp och plantera den inne på tomten.
Komposten hittade jag i en trädgård vi tagit över. Gissa min lycka;))
Ha en bra dag!

Maribel sa...

Hej Isa!
En härlig bild. Det första som flyttade in i mitt nya växthus var en stråhatt. Minns den från dina bilder och balkongutställningen.
Ha det fint /Marika

Anonym sa...

Hej! Jag har gjort samma i min stugträdgård. Orkar inte klippa hela utan låter den halva som jag inte vistas på bli en äng. Grannarna har säkert synpunkter men det får jag bjuda på. Kram!