tisdag 5 juni 2018

Rost och harmoni bland blommande Duchesse de MontebelloEngångsprimadonna

Nu blommar rosen Duchesse de Montebello i perennarabatten. En månad för tidigt. En "normal" sommar brukar hon blomma som mest första veckan i juli, men ingenting är normalt den här sommaren. Tyvärr är hon inte remonterande utan lägger krutet på sin intensiva engångsblomning.

Som citronsockerkaka

Blommorna är fantastiskt vackra och väldoftande som en välsmakande sockerkaka smaksatt med citron anser en del medan andra förnimmer krusbär och smultrondoften.

Njuta NU

Så nu får jag passa på och gå där och dra i mig den friska doften innan hela härligheten blommat över. Allt går så fort nu och mycket torkar i förtid pga av hettan.

Rostig sjöjungfru

I år fick en gammal rostig lampa med en sjöjungfru flytta in i portalen. Fyndad för många år sedan på något loppis, sedan hittade den aldrig sin plats utan hamnade bakom växthuset och nu fick den komma fram i ljuset igen.

Omslag och frid

Den lilla buddhapojken hittade jag hos Karl-Fredrik på Eklaholm när han ställde ut på antikmarknaden i Åmmeberg för några år sedan. Den är så fridfull och har ofta ett rofullt skimmer runt sig som man blir glad av. Symboler är viktiga i trädgården - som sprider stämning, trivsel och harmoni.

Idag slog vädret om rejält - fingervantarna åkte på i morse när jag cyklade till jobbet och de kalla vindarna ven runt bena, från pust till burr över en natt. Är det järnnätterna som spökar kanske.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer: