torsdag 7 juni 2018

Den kinkiga damen levererar
Hon överlevde

Jag trodde aldrig den skulle överleva vintern i förrådet, men när det var dags att tömma växthuset i höstas så åkte den med av bara farten. De engelska pelargonerna kan ju vara lite kinkiga och kräver oftast en köldknäpp för att sätta fart på blomningen.
Än har den inte blommat lika överdådigt som förra sommaren men den har ju sommaren för sig.

Matar med blomnäring

Jag matar mina pelargoner med Pelargonfönstrets blomnäring. Dom brukar stå på Nordiska Trädgårdar och sälja pelargoner och näring. Fantastisk gödning som verkligen främjar knoppbildning och knubbiga pelargoner. Kom på att jag har nog inte planterat om den engelska damen eller ens toppat med ny jord utan bara gödslat med blomnäringen.

Med stängda dörrar

Idag blåser det som sjutton här så dörrarna till växthuset får vara stängda, dessutom har årets skatungar börjat sina flygövningar och vill ovillkorligen landa precis framför växthuset eller ännu hellre i fontänen och dom vill jag absolut inte ha in i växthuset. Som alla andra små bebisar somnar dom tydligen tidigt på kvällarna helt utmattade efter all träning så då kan jag njuta med öppna dörrar igen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Smukke billeder du levere som altid Isa.
Her i Danmark køre vi nok på snart 5. uge med + 25 grader. Her er alt som i august. Alt er sprunget ud og meget også brændt af.
Det er helt vildt som det er blevet siden sidst i april.

Smuk kvel
Klem

Charlotte

Solstrimmor sa...

Extra roligt när man lyckas övervintra de kinkiga! Den är allt läcker och belönar dig rikligt för att få vara med ännu en sommar.

Den där näringen verkar vara dunder och enklare att använda än det där guldiga som några av oss envisas med. Den ena utesluter ju inte det andra förstås!

Tack för helmysiga reportaget som kom igår. Det mesta vet jag ju redan men alltid kul att få en annan vinkling på ditt trädgårdsliv. Jag är så glad att jag fått träffa dig i verkligheten också och fått hämta plantor och frön från din trädgård som du så generöst delat med dig av. Du är en person som satt avtryck från första stund och som känns som en systersjäl.

Önskar dig och mannen i ditt liv en fantastisk sommar, en sådär alldeles lagom varm (och regnig) som vi alla längtar efter. Och för din del, en skatfri!

Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Oj du har verkligen gröna fingrar Isa! Inte lätt att övervintra en engelsk pelargon! Ja jag har fått en skata i växthuset, den hoppar in där och verkar trivas fint....mja jag är inte överlycklig men den passar på när jag inte är där!
Kram från Titti

Anita sa...

Grattis till att lyckats med en engelsk pelargon! Det har jag aldrig gjort och därför gett upp. En snygg dam dessutom. Och kanske det är gödningen som är knepet. Tack för tipset, ska definitivt köpa den nästa år på Nordiska Trädgårdar.

Kram
Anita