lördag 2 juni 2018

Blommande soffa och törstande plantor hamnade i köksträdgården
Tryckande varmt

Idag är det återigen en tryckande varm dag. Några regndroppar som sakta strilat ner är allt vi fått - nu hoppas jag att det snart brakar loss och vräker ner med regn så man kan andas igen och fungera som människa. Ända sedan jag var barn har det varit jobbigt innan det blir åska. Blir som en zoombie - supertrött och med ett nedstängt hjärnkontor.

Fixade innan värmen slog till

Var uppe med tuppen i morse (innan åskan gjorde sig påmind) och började fixa till de stora degtrågen i köksträdgården. Mina stackars uppdragna plantor håller på att dö värmedöden och kippar efter andan som törstande stackare i en snustorr öken.

Nytänk

Några riddarsporrar och rosenskäror hann jag få ner i jorden en dag med både ork och lite mindre värme. De stackare som är kvar mår inte så bra i värmen. Hjälper inte hur mycket jag vattnar och "dränker" dom i en vattenfylld hink för att dom skall överleva - dom måste ner i jorden nu. Och där jag hade tänkt att ha dom går det inte att gräva i hettan så nu får jag exprementera i köksträdgården i stället.

Blir bra det med - bara helt annorlunda mot jag tänkt från början. Min köksträdgård kommer att bli en riktig potager i sommar med bl.a svävande jätteverbena, pastellig rosenskära, dubbla vallmor, kryddiga ringblommor, olika sorters tagetes, blommande gräs, färgglada krasse och grönskande grönkål.


Behåller fukten länge

Det fick bli bilder från mormors gamla soffa som varje sommar blir en blomstersoffa i dagens inlägg. Nu har den dubbla Million Bells kommit igång bra. Surfiniajorden behåller fukten väldigt länge så man behöver inte vattna ihjäl sig på just de här krukorna.
Favvofärger

Älskar de här fina färgerna på blommorna - gammelrosa möter favoritfärgen djuplila. Nu hoppas jag på en fantastisk blomning i sommar så mormors soffa knappt syns.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Malin sa...

Härliga Million Bells! Gillar speciellt de med dubbla blommor. Kommer säkert att bli maffigt och fint när de börjar hänga över soffkanten småningom.
Ja som man längtar efter ett regn. Alla växter lider och man orkar bara vattna det allra nödvändigaste. Här utlovas inget tyvärr inom den närmsta tiden!
Ha det fint!

Trädgård i Torslanda sa...

En fantastiskt vacker soffa du har. Ja nu får man improvisera. Har samma problem med utplantering och det blir i mängder av krukor å länge i väntan på att det ska gå att få ut dem på rätt ställe.
//Helene

Maribel sa...

Hej Isa!
Härliga Million Bells, så söt. Har den i lila och ljusgul. Har också några växter kvar att plantera ut, får försöka få det gjort i morgon.
Ha en fin söndag /Marika

No34 sa...

Du har ju sååå fantastiskt vackert i Din trädgård, alldeles sagolikt vackert..!!
Här har vi inte ens fått en droppe regn på över en månad... Tur vi har fri bevattning från sjön bredvid oss..
Önskar Dig en fantastisk söndag, kraaam Kate

Maria at Inredningsvis sa...

Vackra färger ihop på de blommor .) Hoppas du får en skön ny sommarvecka! LOVE Maria på Inredningsvis

min hemliga trädgård sa...

Helt underbart vackert från din trädgård. En vacker trädgård är en lisa för själen och en riktig oas att komma in i och bort från stressiga miljöer.

Glädjekällan sa...

Vackert, vackert! En soffa att vara glad över. Även här lyser regnet med sin frånvaro. Just nu är det bra att trädgården är liten.
Fortsatt skön sommar!
Birgitta