lördag 13 april 2024

Lekfullt rostigt koltråg med bergnarv, ranunkel och penséer

 

Gick loss med blommor och jord

Mellan allt trädgårderande, klippande och rensande måste man unna sig att leka lite också. Jag unnade mig idag på en tur till handelsträdgården och botaniserade bland alla små raringar som blommar nu. Jag letade fram ett rostigt gammalt koltråg jag ropat in på auktion för många år sedan när jag kom hem och gick loss med blommor och jord.



Ny bekantskap

Den vita växten är helt ny för mig och heter Bergnarv - det blev lite mackelimang i kassan innan kassörskan hittade rätt pris. Hon är vintergrön, breder ut sig och kanske kan jag plantera henne i rabatten sen när koltråget gjort sitt eftersom hon är flerårig. Hon är krypande och blommar hela säsongen från maj-september - såna växter vill man ju ha. Kan tydligen också benämnas Bergstjärna. 



Dukade upp i Blomstergården

Jag dukade upp mitt blommande koltråg på det medfarna symaskinbordet i Blomstergården. Det är ett under att det fortfarande hänger med efter 15 år. 



Roligt att leka

Det är roligt att leka när man kan ställa dit lite roliga leksaker som ett litet rostigt medfaret hus, tunna i miniformat och en liten naturtrogen vattenkanna. Ett år när jag hade gjort en liknande installation flyttade en humla in och bodde där. Det huset var lite större och har nu gått till de sälla jaktmarkerna.



Välutrustad

I fall det skulle flytta in någon liten varelse så är hen utrustad med både kratta och spade och kan trädgårdera i koltråget. Eller varför inte hjälpa till i trädgården !




Rostiga grisar

Rost fick bli temat för installationen då koltråget satte linjen så den stora grisen från Karl-Fredrik fick flytta in tillsammans med sin mindre kollega från en trädgårdsmässa. Mjölkkrukan fyndade jag på Suckarnas Gång i Simrishamn för många år sedan liksom ljuslyktan i form av ett hus. 

En rolig stund och nu blev det snyggare på bordet än innan då små plastkrukor med någon växt som jag dragit upp och som aldrig kom ner i jorden i höstas invaderat bordet - fanns inte så mycket liv kvar i dom efter en lång blöt vinter. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

PS. Vill du se tidigare installationer hittar du dom HÄR och HÄR ! DS. 

3 kommentarer:

  1. Det er så trivelig med alle de små detaljene du har i hagen din.

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    En riktigt trevlig installation. Såg kusiner till dina grisar på mässan. Hade gärna köpt dem men kunde inte få med mig så mycket.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Pięknie. Kwiaty w zardzewiałym korycie świetnie się prezentują, a zardzewiałe świnie są rewelacyjne.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa