tisdag 24 maj 2016

Vem bor här ?Ett litet väsen som sliter om natten

Ja - utan tvekan är det någon som är trädgårdsintresserad för här står trädgårdsredskapen framme och vattenkannorna är laddade. Fast en morgon när jag kom ut upptäckte jag fågelspillning nedanför pinnen på huset så kanske någon varit där och kollat in läget under natten.

Annars inbillar jag mig att här bor ett litet väsen som jobbar häcken av sig under natten för att få ordning på min trädgård - behöver all hjälp jag kan få just nu!
Hänger på Tradera

Har hängt en del på Tradera på sistone och budade hem vintagemöbeln från 40-50talet som passar perfekt in i miljön till det här huset. Krukan hade jag sedan tidigare när småfolket bodde i stocken i perennarabatten. Och redskapen hittade jag på en annan rolig sajt, "Minimi`s Smått & sånt" som jag ramlade in på.

Uteplatsen skapades av en flisa skifferplatta i lagom storlek.
Flyttar runt vattenkannor och krattor

Ibland måste man få leka lite och pyssla till det mellan allt rensande, klippande och flyttning av plantor. Då går jag hit till planteringsbordet i köksträdgården och flyttar om lite ungefär som när barnen var små och vi alltid till jul hade ett pepparkakshus med små figurer i hörnskåpet - när någon gick förbi fick tomten på skorsten flytta ner på renen istället.  Nu är det bara jag som flyttar runt vattenkannor och krattor.
Skyfflade kol

Jag har gjort min vildvuxna installation i ett gammalt rostigt koltråg med handtag som jag ropat in på auktion. Tänk att förr svettades någon med att skyffla kol med det här tråget. Tanken svindlar lite - vilka kontraster mot tiden vi lever i nu.
Äkta vattenkanna i emalj

Den lilla vattenkannan i emalj som är riktigt tung och verklighetstrogen hittade jag också på Tradera. Sedan glömde jag bort det, tills mailet dök upp i mailboxen att jag vunnit budgivningen och den lilla sötingen dök upp i brevlådan. Känns nästan som små presenter som trillar in.
Överraskning?

Har två koltråg till som kan fyllas där fantasin får flöda fritt. Vem vet kanske har jag budat hem något mer från Tradera som jag glömt bort och som dyker upp som en överraskning !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och glöm inte bort att leka lite !
Kram/Isa

11 kommentarer:

myrica sa...

Så gulligt. jag har varit ute efter mini grejor för att ha till mitt lilla hus som inte kommit ut för det finns bara ett hus,jag gilla dessa småting.och Ha en härlig dag

Louise sa...

Älskar fairy gardens! Speciellt dom med en liten dörr in i en trädstam. Har inte gjort slag i saken än men det kanske är dags!

Louise sa...

Älskar fairy gardens! Speciellt dom med en liten dörr in i en trädstam. Har inte gjort slag i saken än men det kanske är dags!

Trädgårdstid sa...

Så fantastiskt fint och gulligt, Isa! Tänk om du verkligen får/har hyresgäster också, det skulle verkligen vara pricken över i:et!
Kram Elin

MirandaMaräng sa...

Såå gulligt det blev. . . .ja Minimi´s har helt underbara saker för småfolket!! Kanske får du hyresgäster snart!!!
Ha en fin vecka!
Kram

Piasofia sa...

Vilken underbar skapelse du gjort! Så kul med något annorlunda. Jättefint!

Meta sa...

Vad mysigt. så duktig du är. en sak kan ge en hel uppsättning.Så bra att ta till när väder är trist och man egentligen inte har ork till så mycket mer än pyssel
Ha det gott
Kram Meta

Flower of Fame sa...

Vilken gullig mini trädgård. Så mysigt. Ha en fin dag Kram Pernilla

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Så mysigt och inspirerande.
Kram Luna

Merja sa...

Gulligt! Har sett många bilder på mini trädgårdar på Pinterest.'

Ha det gott!

Elisabeth sa...

Nu dör jag " Sötdöden" Det bästa är ju att man kan dö den om och om igen :D Vad fint ! Åh,vad jag vill pyssla nu men tiden finns inte just nu :( Underbart med lite fantasi och lekfullhet för vad vore världen utan ?
Kram
Elisabeth