fredag 10 november 2023

Glittriga blommor i bräkenbuketten

 

Glitter överallt

Jag har fortsatt att invadera köksbordet för skapande av pappersblommor nu adderat med glitter så nu har jag glitter överallt. Såg till och med hur det glittrade till på makens tröja när vi satt ute på restaurang och åt idag - fast jag sa inget !



Behöver vila

De här blommorna tar lite tid att göra eftersom dom skall vila/torka mellan limningarna men det är det värt. Man får träna på tålamod och långsamhetens lov. 



Ajaj - så varm limpistol

Efter att jag bränt mig en massa ggr på limpistolen övergick jag till limsticksvarianten istället som gick lika bra. Såg att det finns lågtempererade limpistoler som är små och behändiga så fortsätter intresset för det här blomsterskapandet så införskaffar jag nog en sån. 



Fick pryda upp Bräkenbuketten

Hittade den här beskrivningen som är till blommor på en adventskrans men jag hade en annan idé och plockade in Bräken från växthuset. Plockade en stor bukett under hösten och nu fick de glittriga pappersblommorna pryda upp buketten som jag adderat med några vippor från det höga Miscantusgräset i långa perennarabatten. Vipporna blir helt annorlunda när de kommer in i värmen - dom blir alldeles ludna. 



Älskar återbrukat glas

Satt buketten i den höga vasen av återbrukat glas från "En liten bit av medelhavet". Blev lite pampigt med den yviga buketten i den höga vasen.  Plockade in hela samlingen som stått i växthuset under sommaren. Dom är så vackra när ljuset faller in från fönstret - älskar oregelbundigheten i glaset. 




Samlar till vinterprojekt

De torra kvistarna på Bräken är sköra och inte alldeles lätta att linda ståltråd runt utan att brytas av men det gick till slut. Skall nog addera några fler gräsvippor och ljusslingor i vaserna - det här är bara början. Buketten får sätta stilen för brickbordet i jul. Så roligt att göra något man inte gjort förut. 

Det har ju regnat till och från i flera dagar så när det varit till har jag suttit vid köksbordet och skapat och när det varit från har jag försökt att klippa topparna på den höga thujahäcken på baksidan för att få material till hinkar och lådor. Samlar allt jag kan få nu. Har en del idéer för julpynt utomhus. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin helg ! Nu skall jag njuta av makens goda plankstek med ett glas rött - det passar bra i höstrusket. 
Kram/Isa

6 kommentarer:

  1. Men så otroligt vackra vallmoblommor du gör. Och buketten med blommorna tillsammans med torkad bräken är magnifik. Blir så sugen att prova!
    Glad novemberhelg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Så kul att du blir inspirerad - så glad jag blir !
      Du som är så duktig på att skapa - det kommer bli magiskt !
      Det är lätt att bli beroende för det är så roligt.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Sådana skulle jag vilja köpa av dig har inte tålamod till sån pill om du skulle producera mer än vad du själv vill ha /Pia Lagerqvist Färnäs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pia !
      Så kul att du tyckte om dom - det tar jag med mig !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Så stilige de bukettene er. Du er så kreativ på nydelige stemninger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lillian !
      Ha en fin söndag !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa