fredag 1 september 2023

Piggt gult möter vitt väldoftande och sirligt sprakande

 

Påverkad av färger

Det är konstigt det där med färger - när det börjar bli vår och höst vill jag gärna omge mig med gula toner. Det kanske är energin i den gula färgen som tilltalar hjärtat. Färger påverkar oss nog mer än vad vi är medvetna om. Själv har jag väldigt svårt för svart på kläder - jag blir helt enkelt ledsen av den. Gult däremot piggar upp i buketter och i trädgården. Å andra sidan äger jag nog inget gult plagg. 



Gult lite varstans

Just nu har jag gult lite varstans i trädgården som de gula sommarrudbeckiorna i de höga olivkrukorna framför växthuset som det går att plocka av då det kommer nya knoppar hela tiden, vilka fantastiska blommor.  Dessutom perenner som skall få flytta ut i rabatterna i höst. 




Perenna solrosor

De perenna solrosorna i solrosängen ser inte ut som solrosor men är underbara ändå. 




Växte ur barnsängen

Dom har vuxit ur den rostiga barnsängen på nolltid - hade ingen aning om att dom skulle bli så höga när jag fyndade dom på Trädgårdsväxterns utförsäljning i våras. Hade bara en förhoppning att dom skulle sträcka sig över kanten på barnsängen - dom växte snabbt från bebisstadiet och blev vuxna i förtid. 




Vitt väldoftande och sirligt sprakande

Vita spretiga väldoftande luktärtor i vit kanna passar bra till det gula samt lite sirligt sprakande gräs. Underbart att strosa runt i trädgården en tidig morgon fota, klippa och arrangera. Det blev en riktigt må-bra-bukett.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - ha en riktigt fin helg i fullmånens tecken !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Ja det är väl som i naturen kanske. Är ju mycket gula blommor på sensommaren och hösten. Tack för tipset om Hanne Utoft. Ska jag försöka kolla in. Jag hittade en kul metallkorg på loppis som jag ska göra något höstigt med senare. Alltid kul med sånt pyssel!
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Så kul att du blir inspirerad av Hanne - blir säkert jättefint med din fyndade metallkorg ! Lycka till !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Gule blomster minner om solsikker. Jeg har et jorde jeg kjører forbi til tider som har mengder med solsikker. Kanskje jeg skulle stoppe for å plukke noen en dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Ja, det måste du göra - plocka ett stort fång att njuta av !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa