söndag 10 september 2023

Höstlådor med rostig touch

 

Skrubbat fönsterbleck och nyputsade fönster

Nu är det höst i lådorna på framsidan efter att sommarblommorna havererat - satt rondellpetunior i våras som farit illa av allt regnande så jag klippte bort plantorna ovan jord. Fick skrubba fönsterblecken efter alla avtryck av blommorna och putsa fönstren innan jag satte igång att fylla lådorna med höst. 

Luckrade bara upp den befintliga jorden för höstväxterna behöver inte så mycket näring.  Så roligt att komponera lådorna i det härliga höstvädret och njuta av nyputsade fönster (vilket inte händer så ofta i det här huset).



Letar i hörnen

I det där hörnet längst bort på Handelsträdgården brukar jag fynda plantor till extrapriser som gräset Froststarr Amazon mist för 10kr/plantan och klöver för 20kr/plantan. Dom passar bra i en höstlåda. Om många plantor är billiga gör det inget om några andra kostar fullpris som den ljusgröna ljungen. Till 3 lådor går det åt ca 15 plantor och sedan kompletterar jag upp med lite thuja från thujahäcken och nyponkvistar från en rosenbuske. 



Rostig touch

Jag ville ha ett lite rostigt touch på lådorna så jag kompletterade med några rönnkvistar som jag klippte av tidigare och som blivit bruna samt rostiga sticks som hönan och den söta lilla flickan som plockar svamp. 



Möter hösten lite pö om pö

Det känns skönt att den här delen av trädgården är höstrustad - nu väntar bara den övriga. Tar några krukor i taget och plockar fram en stor mörkbladig alunrot från gömmorna och kompletterar upp. Det är ju ett fantastiskt väder än så länge att man kan möta hösten lite pö om pö. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. På en måte er det litt trist at det er høst allerede. Jeg vil ha mer blomster og mer varme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Förstår känslan efter den här regniga sommaren. För egen del älskar jag hösten med alla djupa färger, den klara luften och stillheten.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa