söndag 27 augusti 2023

Blickfång i rostig skål

 

Vilken Inspiratör

Har ni sett Claus Dalbys blomsterkompis Hanne Utofts livesändningar på söndagar på FB? Hon är fantastisk och jag blir så inspirerad av hennes vackra alster som hon skapar på fat och skålar från Claus. 



Härlig rostig skål

Materialet som den här rostiga skålen finns i Claus Dalbys webbshop som jag inte kunde motstå eftersom jag älskar rostigt. Finns i tre olika storlekar och den minsta fanns inte i lager när jag checkade in så det fick bli mellanstorleken ( 40 cm). Den har en stor skål för vatten till växterna och en bred kant att lägga grenar och blommor på. Perfekt. 

Kom snabbt i ett stort paket som jag fick ställa på trekvart i cykelkorgen för att få plats med från Parkhallen. På något sätt kom både jag och paket med hem. 



Grånade grenar från plommonträdet

Sedan var det bara att bege sig ut i trädgården till det gamla plommonträdet med grånade grenar för att klippa av till "stommen" och lägga ut i ett lämpligt mönster på skålen. Hanne fixerade sina grenar så det blev stadigt men det momentet hoppade jag över - var alldeles för inställd på själva skapandet.




Går runt med sekatören och klipper

Vilken lycka att ha en hel trädgård att botanisera i och gå runt med sekatören och klippa dahlior, luktärter, solrosor mm till skapelsen - så kul att börja med att sticka in långa stjälkar av luktärtorna som får bilda lite spret.



Maffigt blickfång

Sedan var det bara att fortsätta stoppa i blomster mellan grenarna med den största dahlian av dom alla som blickfång nämligen Café au lait som så lägligt börjat blomma.




Fyller upp med allt möjligt

Fyllde sedan på med vitpytta, spretigt gräs, fler luktärtor utan spret, tandpetarsilja, astrar och några karpifolstjälkar som tog upp den rosa nyansen i dahlian och det aprikosa i astern.





LIVET

Det här var hur roligt som helst och jag känner när jag står där vid det rostiga planteringsbordet och stoppar i blomma efter blomma att det här det är LIVET. MED STORA BOKSTÄVER. Inte ens regnet stoppar mig. 




Som ett smycke på bordet

Skålen är perfekt att ställa på matbordet där den breder ut sig som ett smycke. Sedan kan man ju byta blommor efter hand som dom vissnar men dom klarar sig bra i växthuset nu när det är så kyliga nätter. 




Så användbar

Den här skålen kommer jag att använda mycket och anpassa efter säsong - till hösten kan man ju fylla den med mossa och annat roligt från skogen. Hanne visar ny inspiration varje söndag kl 19.00 - missa henne inte.

I november i fjol skapade jag små granar av mjuken att sätta i olika installationer efter inspiration från Hanne som du hittar ett inlägg om HÄR. Också fantastiskt roligt att göra. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du har en fin helg trots allt regnande !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Jeg har prøvd plommetrær to ganger, men de har dødd begge gangene. Så prøvde jeg epletre, men det døde det også. Så noen frukttrær vokser nok ikke i min hage.

    SvaraRadera
  2. Så så så vackert Isa! Vilket tillfredsställande arrangemang. Att få skapa är att leva. Du har så rätt!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa