måndag 4 september 2023

Elegant Zinnia och busig aster

 

Elegant zinnia

Buketterna duggar tätt den här tiden när så mycket börjar slå ut i Blomstergården som zinnian Elegans Peach & Cream mix - dock har hon blommat i lite olika kulörer där rött ingick vilket det inte gjorde på fröpåsen och rött har jag lite svårt för. Dock har en och annan skimrat till i rosa/aprikosa nyanser på en stadig stjälk som passar i buketterna - dessutom lever hon upp till namnet när det gäller elegansen. 



Busig aster

En kompis som passar bra tillsammans med Zinnian är den dubbla skönheten Chamois Turm - en aster med rufsigt utseende som står bra i vas och som helt saknar elegans men har desto mer livslust och en busig inställning till livet.




Tålig tjej

Hon har stått länge i växthuset tillsammans med rosenskära, tandpetarsilja och zinnia. Dom drar alla åt samma håll färgmässigt även om tandpetarsiljan är vit. 




Tacksam att strössla med

Plantorna var inte så stora när de fick komma ut på luftning runt 20:e maj. Det blev en hel del plantor av bredsådden - så tacksamma att strössla med i lådor.




Blir inte alltid som på bilden

Här är en annan uppdragen aster - Princess Eva. Den blev ju inte riktigt som på bilden på fröpåsen så den kommer jag inte att dra upp nästa sommar. Det är inte alltid blomstren motsvarar förväntningarna. Man går ju och drömmer om hur dom skall bli när man lagt ner massor av jobb med att dra upp dom från frö. 

Obotlig optimist som man är börjar man redan nu drömma om nästa års frösådder. Och nya planer för Blomstergården som jag knappt hunnit med i sommar. Dessutom tackade jag ja till en trädgårdsvisning nästa sommar så det blir en bra drivkraft att ha trädgården i fint skick till dess. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin vecka !
Kram/Isa

6 kommentarer:

  1. En rufsig skönhet i vacker färg, din aster Chamois Turm. Zinnian har inte funnits i min sinnebild tidigare. Inte förrän nu på senare år då hon dyker upp i olika sammanhang och jag ser henne... överallt! Men vi vet ju att det går i vågor. För vem kunde tro då för 15 år sen att dahlian, tantblomman nr ett, skulle bli så poppis?
    Tack för kommentaren om min "sänghimmel". Du undrade vilka växter jag hängt upp och torkat. Utan urskiljning, både ogräs och odlat, som rölleka, renfana, pion, brudslöja, blodrot... ja, och så vackra fröställningar av sånt som jag inte har en aning om vad det är. Går alltid med ögonen i vägrenen!
    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Ja, det går verkligen i vågor vad som är populärt - intresset för dahlior verkar ha exploderat trots allt jobb med att gräva upp, torka knälarna och plantera ut.
      Tack för att svarade vad du torkat för växter - det var verkligen jättefint ovanför din säng ! Skall ge mig ut på skattjakt !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Så flotte blomster, kanskje jeg skulle prøve meg på slike til våren. I år har jeg gått for ringblomster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian !
      Ringblommor är också fantastiskt vackra och finns i så många olika varianter. Skall nog höstså ett gäng !
      Astrar är lätta att dra upp och tacksamma på hösten.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hej Isa!
    Så vacker Zinnia och en härlig Aster. Sådde astrar för första gången i år. De börjar slå ut nu, så trevligt att ha något som blommar lite senare.
    Noterar namnet den passar så fint ihop med Apricotta.
    Ha det bra /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Visst är astrarna tacksamma och härligt att ha något som blommar hela hösten. Kul att du gillar Chamois Turm - den är verkligen jättetrevlig.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa