fredag 3 maj 2019

Silverpäron i full blom



Står i full blom

Nu blommar Silverpäronträdet framför växthuset för fullt. Det gick så fort i den extrema vårvärmen som slog till, från det att knopparna visade sig till att det stod i full blom.




Haren formade om grenarna

Grenarna hängde nästan ända ner till backen i höstas men jätteharen gav det en annan form i vintras när den knipsade av samtliga grenar närmast marken och så långt upp den nådde. Tacksam att den inte gav sig på stammen i alla fall utan bara höll sig till grenarna.




Ge lite kärlek

Har två Silverpäronträd till i trädgården som jag inte lyckats få någon fason på och som inte alls blommar lika mycket som det här. Det här har fått lite extra kärlek och svarar med en kraftfull blomning. Kanske dags att ge de andra träden lite mer kärlek också, men idag blir det inget gjort i trädgården.




Slog i backen 

Råkade ge mig ut i kylan och regnet i går och halkade på en skiva som vält i blåsten, for i backen och slog huvudet i portalen och går runt med en värkande kropp och knopp i dag - precis som jag inte har nog med värk ändå när temperaturen pendlar hela tiden och inte kan bestämma sig utan måste ge mig ut i trädgården i ovädret för att fylla på mer.

Det är bara att vila, vänta in kroppen och se framåt mot nya dagar med läkande värme dessutom gör maken sitt bästa för att pyssla om mig med inspirerande tidningar, choklad och färska hallon. Sämre kan man faktiskt ha det. Dessutom har jag hittat den briljanta brittiska deckaren " Ett fall för Vera" på SVT-play där man kan sträcktitta på alla säsongerna - en alldeles utmärkt medicin mot en värkande kropp i dessa dagar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och var rädd om dig !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Så vackert ditt silverpäron är! Hoppas du får de andra att blomma lika vackert. Men de är faktiskt fina både med och utan blommor.

    Stackars du! Inte kul att halka och slå sig så dant! Har en väninna som är drabbad av samma åkomma som du så jag vet att det räcker och blir över med den värken. Hoppas vädret blir mer stabilt framöver och att du snart är på benen igen.

    Jag älskar Vera!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så vackert. Vi har inga frukträd alls i vår trädgård saknar det lite. Ha en fin dag kram Nina

    SvaraRadera
  3. Åhh så vackert det är, silverpäronet! Kanske kan det bli ett här så småningom...
    Men aj, vila nu och ta det lugnt! Den tv-serien är jättebra :)
    Varm kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Vakkert søvpæretre. Det kan iblant gå bra med naturlig beskjæring:-)
    Her må vi nok innstille oss på frostnetter en uke til..
    Ha en fin helg/Eirin

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa