tisdag 7 maj 2019

Växthuslivet bär mig



Både inflyttade och egentillverkade

Det är mycket växter som trängs i växthuset nu - både nyinflyttade och egentillverkade. På grund av det opålitliga vädret vågar jag inte plantera ut några över huvud taget så det är tur att jag har ett växthus att husera dom i. Vädret har varit riktigt ogästvänligt de senaste dagarna men framåt sen eftermiddag i dag blev det en skön stund i växthuset tillsammans med alla växterna för lite kärlek och omsorg behöver dom varje dag.




Extra omtanke och tillsyn

Dom hade fantastiskt stora kraftiga plantor av grusnejlika på Bona Trädgård som jag inte kunde motstå annars har jag lite dålig erfarenhet av att dom torkat mitt i sommaren men det kanske har berott på den dåliga vattnerskan. Så nu får jag  skärpa mig och ge dom lite extra omtanke och tillsyn så dom fortsätter att vara så där frodiga och välmående.




Rockar loss av pur glädje

Det är så skönt att sjunka ner i korgstolen och bara vara en stund och umgås med de små godingarna. Oftast spelar jag en trudelutt på CD-spelaren för dom (eller för mig). Och det händer att jag rockar loss av pur glädje över livet en stund och sjunger för full hals.




Tacksam och genuint glad

När man lever med värk och ständiga energidränage är man så tacksam och genuint glad över en vanlig dag när orken är med en. Att se de små guldkornen i vardagen är en gåva. Mitt växthus- och trädgårdsliv är min Gudinna och religion som fyller på med ny kraft, energi och lust. Det är det som bär mig.




Räcker till andra behövande

Tänk att Jätteverbenan tog sig till slut och levererade med besked. Har redan skolat om ca 30 plantor från den andra såbyttan och det blir säkert upp mot 70-80 plantor innan allt är klart. Och jag som trodde att jag inte skulle få några - någon där uppe måste gilla mig. Så nu kan jag dela med mig till andra behövande.




Bästa säsongen hitills

Nu väntar sista avsnittet av Trädgårdstider som levererat den bästa säsongen hitills, en kopp örttee och några fröknäcke att avsluta kvällen med. Kan även rekommendera att lyssna på "Ring så spelar vi" på lördagsmorgnarna med Pernilla Månsson Colt - hon är fenomenal på att lyssna och bemöta människorna som ringer in, en fröjd att lyssna på och ett riktigt litet guldkorn som förgyller livet.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Åh, vad fint du har det i ditt växthus! Förhoppningsvis kommer värmen snart så det går att plantera ut en del växter :)

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa