lördag 18 maj 2019

Risk för djungel framför växthuset i sommarOmplanterad

Nu har dom hängt alldeles för länge i växthuset, dom rosa svartögona pga av kyliga nätter så häromdagen tog jag ner av av dom och planterade varsamt om henne till insatsen i de stora olivkrukorna framför växthuset. Jag började med den högra eftersom hon inte hade lika långa lianer som den vänstra (men väldigt låånga ändå upptäckte jag). Det gick förvånansvärt bra att veckla ut henne och överföra till en kruka istället.
Inget räckte till

Växtstödet som jag hade förslog inte långt och jag stack ner höga blompinnar i krukan som inte heller räckte till. Så då började jag linda in henne i sänggaveln som stod bakom tills jag kom på att jag måste måla fönsterna runt om växthuset i vår. Det blev liksom lite fel ordning på utflytten.
Rätt ordning

På andra sidan tänkte jag göra allt i rätt ordning istället och röjde av framför fönstren och förberedde för att skrapa och borsta bort all lös färg och grundmåla.
Gick smidigare än jag trott

Idag när det inte blåste har jag gått runt hela växthuset och skrapat och grundmålat - även bakom sänggaveln där jag fick lösgöra svartögats lianer, vilket gick smidigare än jag trott.
Byggarbetsplats

När jag ändå höll på gjorde jag likadant invändigt i ett av hörnen. Just nu ser det ut som en byggarbetsplats i växthuset och runt om, vilket jag ibland kan tycka om hela trädgården under våren innan man får allt på plats. Det är liksom nu allt skall ske. Både ute och inne.
Hållt bra

Växthuset har trots allt hållt väldigt bra genom åren och det är ändå tionde säsongen den här sommaren. Efter 16 timmar kan man måla över grundfärgen och det går fort när man väl satt igång att gå över fönstren med om en omgång färg. Så nu hoppas jag på uppehåll imorgon även om vi skulle behöva regn.
Hämtade sig snabbt

Hon såg lite chockad ut när hon fick lämna sin plats innanför glaset i växthuset men hämtade sig snabbt och ser ut att gilla sin nya plats. Jag undrar ju hur hon kommer att se ut efter en hel sommar i trädgården när hon är så himla välväxt redan nu. Kanske är det djungelvarning framför växthuset i sommar !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa