söndag 19 maj 2019

Amplar med "snyggt häng" i trädgården



Ljuvlig morgon

I morse var jag ute tidigt i trädgården och det var ljuvligt att mötas av genomvattnad grönska efter nattens regnande. Älskar den speciella tystnaden som råder i trädgården och i området en helgmorgon. Det är bara jag och fåglarna som var vakna. En liten fågelunge höll mig sällskap ängsligt pipande i omgångar innan han flög iväg för att upptäcka världen.

Passade på att gräva i perennarabatten nu när det gick lätt att gräva - 6 st dahlior (Arabian Night  och Creme de Cassis) och 10 vita gladiolus skulle ner i rabatten i olika tomma hål som uppstått.




Kraftiga amplar

Sedan skulle vi "bara" åka och köpa kogödsel till degtrågen i köksträdgården när vi plötsligt hamnade hos Katrinebergs Handelsträdgård igen. Det är märkligt hur bilen nästan som av sig själv styr kosan till en handelsträdgård när det är helg.

Där hade dom jättefina och kraftiga amplar till nedsatt pris som egentligen inte alls skulle hamna i korgstolen - men det gjorde en av dom. Och jag tror nog den får bli kvar där - ser framför mig hur den kommer att hänga så där snyggt "över kanten" när den fått några veckor på sig.





Dessutom har den en fantastiskt vacker färgnyans som jag gillar. Lite mörk och dov och mystisk.




Nya hyresgäster

Har det flyttat in växter i korgstolen så måste ju även den tomma liggande korgen i rabatten få en hyresgäst eller två. Småblommig Million Bells är ju alltid trevliga bekantskaper som brukar betala bra för en säsong.




Bara randgräset kvar

Är väldigt nöjd med dagen i trädgården även om det inte blev någon målning som planerat. Det blev ju så mycket annat istället - ibland har det hänt att jag haft dahlior kvar i förrådet mitt i sommaren som aldrig kom ner i rabatten för jag inte haft kraft att gräva. Nu är det bara randgräset som skall grävas upp och sättas i kruka - en del fick jag upp idag. Resten får bli någon annan dag - regn skulle det ju komma till veckan också, så det är lugnt.




Blomstrande boll

Nu är även den stora ampeln som brukar hänga i köksträdgården färdigplanterad. Det går åt fler plantor än man tror för att fylla den. Boxarna från kedjorna med 6 småplantor är perfekta i sammanhanget - precis lagom stora för att man skall kunna trycka in dom i "hålet" och snäppa fast dom. Ser framför mig en rund blomstrande boll i sommar !




Baddare på att "hänga snyggt över kanten"

Nu har även amplarna med de dubbla Million Bells fått flytta ut i mormors gamla soffa som de brukar klä in. Ser futtiga ut nu när de är nyplanterade men snart sätter de fart och här kan man verkligen snacka om att "hänga över kanten" på det snyggaste sätt som finns.

Såg ni på Eurovision i går kväll? Jag råkade somna runt nr 15 och vaknade lagom till att omröstningen startat. Vilken rysare omröstningen var - otroligt spännande ända fram till segraren korades. Önskar John Lundvik en lysande karriär efter det här genombrottet.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Ja visst är det märkligt hur bilen dras mot plantskolan ha ha:)
    Jag lyckades hålla mig vaken hela Eurovision igår kväll, otroligt! Rätt låt vann och John gjorde ett otroligt uppträdande....
    Ha det gott Isa!
    Titti

    SvaraRadera
  2. Men så vackert och så gulligt i korgstolen... Du skulle se en "grannes" trädgård här där jag bor. Alltså vilken trädgård... Såååå mycket stilleben i den prunkande trädgården. Vilket jobb hon lägger ner... Man blir ståendes och bara fascineras över alla detaljer.. Måste fråga om jag får fota där någon gång!!
    Jag tvärsomnade och missade mer än halva eurovison i går... Inget favvoprogram alls, tyvärr....

    Kraaam Kate

    SvaraRadera
  3. Det er vakkert i hagen på morgenen,
    Nydelige bilder...

    Klem, Ida

    SvaraRadera
  4. Så flott det blir med ampelblomstene som veltre seg ned fra stolen og ut fra korgen. Du er så flink til å lage miljø av gamle ting. Ha en fin søndag. Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa