torsdag 30 maj 2019

Micro blev macro och bara regn hos mig



Klivit in i Evert Bäckströms värld

Det är bara regn hos mig sjöng Orup en gång i tiden - jag är benägen att hålla med. Toppat med blåst som går genom märg och ben och ett inflammerat svullet ögonlock som ger dimsyn och värk nattetid är inte humöret på topp precis. På två dagar har jag knappt varit i trädgården och har redan abstinens.

Som tur är botaniserade jag till slut bland alla böcker i våra bokhyllor och hittade makens GW-böcker och blev helt fast. Totalt otippat tog jag klivet in i kriminalkommissarie Evert Bäckströms värld. Nu förstår jag GW:s storhet som författare. Två är redan avverkade sedan väntar ytterligare tre - och till dess hoppas jag både vädret och inflammationen bättrat sig avsevärt.




Micro blev till macro

Sådde Micro Greens för första gången i växthuset för ca 15-20 dagar sedan. Det var nog meningen att man skulle skörda dom medan dom fortfarande var micro. Det har jag inte hunnit med och när både jag och maken smakade på grönskan som hunnit bli macro så var bladen både peppriga och starka.
Inte riktigt vår smak. 

Så fort vädret sköter sig bättre än vad det gjort de senaste dagarna och värmen återvänt tänkte jag skörda grönskan och torka det tillsammans med lite andra örter i vår nya örttork som aldrig blev invigd vid nyförvärvet i höstas. Så kommer dom till nytta i alla fall. I både örtsmör och matlagning.




Här har dom precis kommit upp och börjat växa. Har 4 påsar till av andra sorter så det är bara att skörda och fortsätta så och förhoppningsvis skörda i tid nästa gång.





Riktigt mysigt ändå

Regnet är i alla fall bra för rosorna och alla rabatter och kommer värmen tillbaka så kommer det bara att smälla till av växtkraft i rabatterna.  Det är ju något att verkligen se fram mot - nu väntar den sköna varma sängen med en påbörjad välskriven GW-bok medan regnet slår mot rutan. Riktigt mysigt det också måste jag medge.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Ja, er det ikke for varmt og tørke så er det iskaldt og regn i overflod... det ser ut som om det sure været har lagt seg over hele skandinavia. Det er ikke trivelig å være ute og jobbe i slikt vær, og for deg må det være enda verre med betente øyne. God bedring! Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa