söndag 12 maj 2019

Äntligen - nu framträder strukturen igenAlla står på rad

Så här ser det ut när vi förbereder för att klippa gräset i trädgården. Alla trädgårdsstolar som står på gräs åker upp på stenbeläggningen framför växthuset. Är så glad och tacksam att maken var med mig i trädgården idag. Ifjol var han disponibel och det var jag som klippte gräset hela sommaren med blandat resultat. Vissa delar räckte inte orken till så nu röjdes det upp i dom delarna också. Härligt.
Ljuvlig musik, räkor i överflöd och ett glas torrt

Vi fyllde för säkerhets skull på energikontot med konsert igår kväll med 500 körsångare med gästartisten Andreas Weise på Conventum här i stan som vi också följt hela våren i Stjärnornas stjärna. Helt underbar konsert som även bjöd på afrikanska toner som jag älskar.

På hemvägen smet vi in på Scandic Grand tvärs över gatan och njöt av deras delikata räksmörgås med mängder av räkor toppad med riven västerbottenost på rostat surdegsbröd som sköljdes ner med ett glas torrt vitt. Perfekt avslut på en fantastisk konsertkväll. 
Det är en sån skön känsla när gräset är klippt. Hela trädgården andas harmoni och strukturen framträder på ett tydligare sätt.
Medan maken klippte, trimmade jag och rensade ogräs och fyllde upp med kogödsel/barkmull som här i lavendelhäcken på framsidan.
Lagom nöjd och mör

Nu är alla rabatter nerklippta, rensade och fått ett täcke av kogödsel/barkmull. Känns så skönt - allra helst som regnet kom under eftermiddagen. Det är så behagligt att gå ut i trädgården under förmiddagen och när klockan slår lunch har man hunnit med nästan allt som stod på listan och känner sig lagom nöjd och mör i kroppen.
Häck av krasse

Det blir nog en "häck" av krasse  med limefärgade uppstickare av zinnia runt rostiga rosrabatten i sommar så kan jag fundera i lugn och ro hur jag vill ha det i fortsättningen. Varför skynda sig när man kan ta ett steg i taget och låta allt växa fram i sin egen takt.
Massor kvar att göra

Än återstår massor att göra i trädgården. Köksträdgården har jag inte rört än, men till veckan får den högsta prio att bli klar inför säsongen. Nu skall det regna hela kvällen och natten och sedan har man lovat sol resten av veckan. Då blir det många efterlängtade eftermiddagar i trädgården. Kanske kan man till och med plocka fram målarpytsarna. Ljuvliga trädgårdstider - härliga trädgårdstider !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Visst behöver man lufta livsandarna, en musikupplevelse är gott för själen. En räkmacka och ett glas vin på det... pricken över i!
  Lev väl i din trädgård och skynda långsamt. Det där med en krassehäck låter mycket spännande.

  Må gott min vän.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jeg elsker at få slået græsset. Der bliver bare så smukt.
  Det har vi også gjort i weekenden.
  Sikke masser af skønne billeder du viser fra haven.

  Klem og skøn dag
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Ni har det så vackert!
  Trevligt att se bilder från andras trädgårdar
  man får så många tips hur man själv skulle kunna
  fixa.
  Vi har inte ännu så mycket grönska här i södra Finland
  men efter veckoslutets regnväder och kommande värme så
  skall det nog bli sprutt på det också!

  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 4. Gressklipping må til:-)
  For noen år siden kjøpte vi en robotklipper, og det var en god investering.
  Den kan brukes på begge plenene, og de blir jevne og fine. Det sparer oss for endel arbeid, og bevegelse blir det nok av ellers i hagen:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera


 5. شركة تنظيف منازل بالخبر

  شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa