onsdag 8 maj 2019

Första sommarplanteringen i krukorDet roligaste först

Insåg ganska snabbt att ska jag lyckas hålla liv i grusnejlikorna en hel säsong så måste dom planteras snarast i större krukor/hinkar än de små plastbyttorna de stod i även om de var helt förtjusande i skrivbordslådan i växthuset. Så det var lika bra att sätta igång direkt i dag på eftermiddagen efter en skön tupplur efter jobbet. Egentligen skulle jag fortsätta skola om jätteverbenan men det här var roligare.
De flesta av de inhandlade plantorna från de senaste helgernas turnéer åkte ner i hinkar och lådor annars är risken stor att jag glömmer något exemplar som inte får vatten och börjar sloka.
Stjärnögat och penseépelargonen syns knappt bakom den vita grusnejlikan men kommer att växa till sig ordentligt när dom väl rotat sig och värmen kommer. 
Den rostiga väkommenvimpeln jag fyndade på Solhems handelsträdgård för bara 49kr på en av våra helgturnéer fick nu flytta in på trädgårdsbordet.
Bra väder + lust = målning av växthus

I den rostiga lådan fyndad på antikmarknad i Askersund fick olika sorters klöver flytta in tillsammans med olika sorters Stjärnöga - både enkla och dubbla. Här på bilden syns det också hur medfaret växthuset blivit under årens lopp och den här sidan har första prio på uppfräschning och målning så snart vädret skiftat till stabil värme. Dessutom måste det ske en dag när jag känner lust att måla kombinerat med kraft och ork så vi får se när det sker. 
Vissa favoriter har varit med lääänge i trädgården i installationer som den här madonnan. Tålmodig och harmonisk står hon där - år ut och år in.
Får vänja sig successivt

Jag plockar in växterna på nätterna så får dom komma ut på eftermiddagarna och vänja sig vid utelivet successivt. Dessutom frigör det plats i växthuset och det behövs. 

Just nu känns det som jag tappat fart i själva trädgården, det händer inte så mycket och det får vara så. Kanske får jag upp farten till helgen igen och har jag tur kanske det även smittar maken. Hoppas kan man alltid. Även om trädgård är mitt stora intresse och inte hans. Alltid lika roligt när man får sällskap i trädgården och helt plötsligt går allt så snabbt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Du er da for sej Isa.
  Jeg har ikke nået de krukker og blomster endnu. Her har været så meget frost.
  Men weekenden skal bruges på krukker og blomster.

  Klem og smuk helg
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Så fint Du har!! Det blir inte så mycket gjort i trädgården, väntar in lite värme igen och mitt nya växthus jag beställt.. Ska bli spännande... Inte så stort, men det får räcka åt mig!!
  Kraaam Kate

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa