torsdag 29 juni 2023

Rondellpetunian intar blomlådorna, Ljuvliga rosenspirea som häck och i vas

 

En i varje blomlåda

I år gjorde jag det lätt för mig i blomlådorna på framsidan genom att sätta en rondellpetunia i varje låda. Ett roligt experiment eftersom jag aldrig haft rondellpetunia tidigare. Hon tar verkligen för sig i lådorna som hon har helt för sig själv.




Får stödgödsla i slutet av juli

Det skall bli roligt att se hur hon ser ut i slutet av sommaren. Återbrukade till stora delar befintlig jord i lådorna och öste på med U-jord så i slutet av juli får jag nog börja ge nässelvatten så hon inte tappar farten. 




Billig lösning

Det är ju dyrt med sommarblommor och växter över huvud taget så det blev en billig och blomstrande lösning.





Förtjusande blommor i rosenspirean

Den skira och söta rosenspirean Little Princess som växer som häck under lådorna blommar nu för fullt. Den har väldigt vackra blommor som även passar till snitt till min stora förtjusning. 



Ljuskrona på farstukvisten

När vi tömde växthuset inför reparationen fick den stora ljuskronan flytta in på farstukvisten på framsidan där det lämpligt nog fanns en krok att hänga den i. Allt är utspritt lite överallt i trädgården, ateljé och garage. 



Liten ljuvlig vas

Så här ljuvlig är rosenspirean  som bukett i en liten vas - små vaser är så behändiga att ställa lite överallt. Förgyller tillvaron utan att ta så stor plats. Perfekt på trädgårdsbordet att njuta av under lunchen.

Nu ställer jag mitt hopp till morgondagens utlovade regn som skall hålla på större delen av dagen - det skulle vara ljuvligt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

1 kommentar:

  1. Utrolig flott hage du har å vise nå. Jeg likte veldig godt når en har blomsterkasse under vinduet.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa