tisdag 13 juni 2023

Nu börjar rivningen av växthuset - före- och efterbilder

 

Snickarna på plats

Idag kom snickarna som skall renovera och först riva växthuset. Punktligt strax efter kl. 07.00 i morse var dom på plats och började bära in material till den stora ställningen inne i växthuset att stå på för att komma åt glasskivorna på taket. 
Imponerande att följa deras arbete

Det var imponerande att följa deras arbete där dom försiktigt plockade ner glasskiva efter glasskiva från växthustaket. Meningen var att sätta tillbaka glasskivorna igen men nu blir det en annan lösning istället som är mycket bättre - man vill ju säkra att det skall både hålla och vara säkert långt in i framtiden. Det har varit lite otäckt när glasskivorna kanat av taket i den här konstruktionen. 
Det gick verkligen undan i värmen - här är nästan hela framsidan på växthustaket nedplockad. 
Undan för undan

Snart var hela taket nedplockat och prydligt uppstaplat inne i växthuset och dom började istället såga ner takstolarna undan för undan. 

Före

Så här såg växthuset ut i morse innan snickarna var på plats.Efter

Vid lunchtid i dag hade dom plockat ner hela taket med takstolar och snickerierna runt om och tagit med sig allt. Snickarbänken står kvar på sin plats i hörnet och även stegen med klematisen gick inte att rubba. Nu efteråt förstår jag inte hur vi har fått in stegen i växthuset för den når ju ända upp till nock. 
Före

Växthuset sett från Blomstergårdens håll tidigt i morse innan rivning. Efter

Nu ser det ut så här. Det skall bli jättespännande att se det nya växthuset växa fram - det kommer ju att se ut som det gamla men med nya snickerier överallt. Pardörrarna blir kvar på båda sidor. Muren skall jag måla så den också blir uppsnyggad och fräsch.

I morgon hoppas snickarna ha fått material så dom kan fortsätta med att bygga upp växthuset igen. Det skall bli så spännande !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Så flinke dere er, dette er mye jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - dom var riktigt proffsiga ! Är så glad att äntligen fått tag på "riktiga" snickare !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Hej Isa!
  Skall bli kul att följa, ditt växthus är så vackert, och att få det renoverat är ju toppen.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa