lördag 3 juni 2023

Prästkrageängar i trädgården, fransk design och aklejor på rymmen

 

Miniängar

Jag har lämnat flera områden med prästkragar på gräsmattan när jag klippt gräset som nu blommar för fullt så nu har jag småängar i gräsmattan med vackra prästkragar att plocka till buketter - det räcker både till mig och insekterna. Så vackert och så snabbt dom kom upp - undrar hur gräsmattan skulle se ut om man inte klippte överhuvudtaget en sommar ?



Plockar buketter nästan varje dag

Jag fortsätter att strosa runt i trädgården och plocka buketter nästan varje dag. Aklejorna brukar ju slå sig ner där man inte vill ha dom och då går det ju utmärkt att klippa av dom till buketter istället. Just den här lilablå med de dubbla kjolarna brukar gilla att bosätta sig vid staketet där man ändå inte ser henne eller helt enkelt passa på att rymma till andra sidan så man får gå runt för att klippa av henne och lotsa henne tillbaka. 



Fransk älsklingskanna

Brunnävan, olika aklejor och prästkrage fick fylla den loppade kannan från franska Anger - en älsklingskanna som gärna fylls med olika blomster. 



Lyser upp med sitt somriga utseende

Prästkragen lyfter vilken bukett som helst och lyser upp med sitt somriga utseende. Hoppas hon blommar till midsommar så det finns vackra blommor till midsommarkransen.




Som våra emaljkannor från kockums

Underbar design på den franska kannan och locket är vackert patinerat - säkert en riktigt gammal kanna som var vanlig i Frankrike för ca 75-100 år sedan. Ungefär som våra svenska emaljkannor från Kockums. 





Ytterkanterna oklippta

Är så glad över mina miniängar med prästkragar. Ytterkanterna i trädgården är fortfarande oklippta - mest för att jag inte orkar med min kropp klippa överallt och maken är fortfarande konvalescent efter vinterns långa sjukdom. Det får vara så - koncentrerar mig till vissa områden i trädgården och håller efter - resten får vara. I ytterkanterna kan igelkottar och andra djur få ströva fritt och ha sina bon i fred för människor.  

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - en riktigt trevlig helg önskar jag dig !
Kram/Isa

PS. Vill du se bilder från antikmarknaden i Anger hittar du inlägg HÄR och HÄR och HÄR.

3 kommentarer:

  1. Det har kommet nærmere sommer hos deg, enn det har hos meg. Her står det meste i knopper ennå. Men jeg har vært på besøk i botanisk hage i Oslo for å nyte blomstene.

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    Prästkragarna hör till sommaren. Hos mig tar de lätt över så jag får rensa bort emellanåt. Aklejorna blommar för fullt . Vackra buketter.
    Så fint nu. Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  3. Din trädgård och blogg är så fin. Det är så härligt att höra att du tar det med ro när du inte riktigt orkar med allt. Jag känner ofta att jag måste hugga i hos min mamma när hon har lika höga ambitioner som för 20 år sedan…Det gör mig inget men jag tänker lite på det när jag anlägger nytt i trädgården själv. Vill inte tvinga barn som inte delar trädgårdsintresse att bära krukor i branta slänter…

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa