torsdag 15 juni 2023

Wild Edric, Thérese Bugnet och Duchesse de Montabello på besök

 

Som att vandra genom ett rosenmoln

Nu har rosorna börjat blomma lite överallt i trädgården och det är som att ständigt vandra i ett ljuvligt rosenmoln. Wild Edric är en Austinros som får de allra ljuvaste rosafärgade halvfyllda blommor som doftar som en gammaldags ros med inslag av vattenkrasse och gurka. Hon är helt bedårande där hon växer vid sidan av Thèrese Bugnet i långa perennarabatten. 




Blommar explosionsartat i värmen

Här har vi Thérese Bugnet i bakgrunden som just nu blommar explosionsartat i värmen. Blommorna torkar snabbt och den ros som blommade i går har idag tappat sina kronblad. Vi har inget vattningsförbud i Örebro än så jag vattnar rabatterna nästan varje morgon och allra helst det som är nyplanterat. 




Sprängfyllda knoppar

En annan ros i långa perennarabatten som har mängder med sprängfyllda knoppar just nu är Duchesse de Montabello. Hon remonterar inte så det gäller att njuta av henne när hon blommar. Tyvärr är hon full i bladlöss så jag får gå över henne med vattenslangen på största trycket i morgon bitti igen. 




Touch av citronsockerkaka

Några knoppar har öppnat sig och blommar nu och hon är helt förtjusande med sitt invecklade mönster av kronblad som har en doft med touch av citronsockerkaka. Nu fick jag en väldig lust att baka just en sådan - såg att det fanns precis två ägg kvar i äggkartongen i kylskåpet efter makens morgonkokning av frukostäggen. Får göra en mindre variant eftersom det bara är jag och maken och med tanke på antalet ägg i kylskåpet.




Många rosrundor i trädgården

Nu får man gå många dagliga rundor för att dofta på och njuta av de fantastiska rosorna. I morgon bitti skall jag nog ge mig ut och plocka en stor rosbukett att sätta i vas.





Okänd goding

Här är en annan goding som jag tappat namnet på - hon växer i den lilla rabatten vid klotpilen och har mer eller mindre försvunnit under hans långa svepande grenverk. Blev så glad när hon helt plötsligt förra sommaren visade sig och blommade för första gången. I år har hon fler ljuvliga knoppar som är så vackra och skiftar så där magiskt i olika nyanser. 

Det händer så mycket hela tiden nu i trädgården - allt blommar över så snabbt i värmen..

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa


1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa