fredag 23 juni 2023

Midsommarmagi från naturen

 

Midsommarmagi

Det kändes som midsommarmagi i morse när jag gick morgonpromenaden med sekatören i handen och plockade vilda blommor efter vägen. Det var alldeles tyst, solen sken och jag mötte ingen alls. Kanske inte så konstigt kl. 06.00 på morgonen. Har en tendens att vakna vid 05.30-tiden sedan jag blev passionär och den här tiden på året lockar ju både trädgården och naturen. Älskar tidiga morgnar innan övriga världen vaknar. 



Tacksam och vacker Stjärnflocka

Blandade upp de vilda med lite klipp från trädgården som Stjärnflocka som blommar för fullt just nu och som jag har i överflöd både ljusrosa och vita. 





Vackra Kirskål

Tänk att blommande kirskål kan vara så vackra när de blommar i naturen - hemma i trädgården har jag försökt utrota den. Den är ju väldigt tacksam både i kransar och buketter och där den blommar. 





Återhållsam krans

Det blev en ganska återhållsam och strikt krans att hänga på dörren till Trädgårdsateljén. Älskar den här järnstommen och pyntar upp den under olika tider på året. Höstens arrangemang har fått sitta kvar tills nu med humlekottar, jungfrun i det gröna, vallmokronor mm.




Vilt blomsterarrangemang

Desto vildare blev blomsterarrangemanget i den loppade gamla soppterrinen. Så vansinnigt roligt att gå loss och bara ösa på med allt det vilda samt plocka rosor från honungsrosen i trädgården.



Kycklingnät i botten

Knycklade ihop lite kycklingnät i botten för att ha något att stoppa stjälkarna i och ställde soppterrinen på en snurrbricka för att lätt komma åt runtom så det inte blev en fram- och baksida. Det var kanonbra - lite svårt att fota bara i solskenet. 

Min själ jublar när jag skapar i trädgården och flera timmar bara försvann - helt underbart.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - njut av en magisk midsommarafton!
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Ljuvlig bukett och krans. Stjärnflockan är en favorit, blir så fascinerad över att de ser olika ut, precis som snöflingorna. Hade den ljust rosa i en rabatt, den tog över helt, och jag rensade bort en hel del, tror att jag rensade lite för mycket, för just den ljust rosa hittar jag inte längre. Den vita är helt annorlunda har några exemplar och de förökar sig inte alls. Har skaffat mig fler i andra nyanser. En favorit hos mig.
    Ha en fin Midsommardag!
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stjärnflockan är verkligen fantastisk och finns i så många olika nyanser. Så användbar i buketter och kransar.
      Hoppas du hade en riktigt trevlig midsommarhelg !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa