lördag 17 augusti 2019

Rostig blomsterdam flyttar in i rosenrabattenÄntligen

Jag har väntat på henne hela sommaren, ända sedan Antikmarknaden i Åmmeberg i slutet av juni. Idag fick vi hämta hem henne från Degerfors. Jag kände direkt jag fick syn på henne där i en dammig vägkorsning bland alla marknadsstånd att hon skulle bli fantastisk i trädgården. Ibland bara VET man.
Kräver en rostig dam

Då när jag stod där på antikmarknaden helt betagen och sa att henne måste jag ha och priset var överkomligt såg jag henne för min inre syn bland all lavendel i lavendellunden hemma i trädgården, men där står ett träd som måste flyttas och tills vidare står hon i den rostiga rosenrabatten som nästan kräver en rostig dam för att bli fulländad. Så här blir hon nog kvar.
Populär

Alla rostiga damer som Vintagelotta hade fått hem var tingade så jag hade tur att jag just precis när hon fanns uppställd på antikmarknaden i Åmmeberg spatserade förbi för 15 minuter senare var hon redan hämtad av en kund och jag hade kunnat missa henne och inte vetat om att hon fanns överhuvudtaget.

Vi såg något liknande som var mycket dyrare på ett ställe på Österlen och dessutom är vår dam mycket vackrare tycker jag.
Med fötterna bland höstöga

Så småningom skall hon få något att hålla i handen. Någonting rostigt naturligtvis. Något litet som passar in. Kanske har jag det redan - kanske hittar jag det på loppis i framtiden. När jag hittar det så bara vet jag att det är rätt.

Hon står omgiven bland Blomstermoroten Dara och jätteverbenan med fötterna dolda av höstöga. Tror hon står ganska bra där, den rostiga blomsterdamen.
Nu remonterar dom

Rostiga rosenrabatten tar sig och nu remonterar samtliga rosor vilket känns väldigt roligt även om det lite angrepp här och var. Går varje dag och kollar vilka knoppar som är på gång och vilka som slagit ut.
Får återkomma

Att jätteverbenan  kommer att återkomma även kommande år i bakkant av rabatten är helt klart och kanske i sällskap av blomstermoroten. Som vävarväxt kommer också tandpetarsiljan att få flytta in - fröer är redan inköpta. Planeringen för nästa säsong är i full gång - så roligt!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa