fredag 23 augusti 2019

Fynd från ÖsterlentrippenFullpackade som vanligt

När vi åkte hem från årets Österlensemester hade vi vår vana trogen bilen fullpackad med växter och fynd. Det finns så mycket vill-ha-saker just på Österlen och det är så roligt att unna sig på semestern och känna sig lite lyxig.


Gräs från Åbergs trädgård i Ystad

Valde bord

Hos Karl-Fredrik på Eklaholm fastnade vi för de runda marmorborden och var i valet och kvalet vilket bord vi skulle välja och om vi verkligen skulle ha ett bord fast jag var jättesugen, men när jag gick en runda och återkom hade Karl-Fredrik redan valt ut ett bord åt oss och innan jag visste ordet av satt vårt namn på det. Jag är jättenöjd med bordet som är gediget, har vacker design och kommer att hålla många år i trädgården.

Stolarna är också ett kap från Österlen - fyndade i Suckarnas gång i Simrishamn för några år sedan. I år regnade tyvärr loppiset bort den veckan vi var där.
Besöker flera ggr

Det finns så mycket att se hos Karl-Fredrik att vi brukar åka dit flera ggr under vår vecka på Österlen. Dessutom hann det komma in nya saker andra gången vi besökte butiken.
Man vet aldrig vad som händer

Vid första besöket såg vi bara Karl-Fredriks hatt och rekvisita från någon mässa eller TV-inspelning. Vid andra besöket var det full fart med en uppsluppen Karl-Fredrik som utropade 50 % på allt i Magasinet och på alla medelhavsväxter. Det är det som är så roligt med besöken - man vet aldrig vad som händer.
Tillför oväntad charm

Ett gjutet betongansikte på armeringsjärn hittade jag också i en trädgård i Borrby som tillför oväntad charm i ruinrabatten. Roligt att bara stanna till vid en skylt vid vägen och hitta något guldkorn bland allt.
Det här lejonhuvudet fyndades på samma ställe och har suttit ett antal år i trädgården och blivit rejält patinerad.
Ingen sommar utan zinkvattenkanna

Varje sommar är det minst en zinkvattenkanna med hem och den här sommaren var inget undantag. Fyndade både vattenkanna, oljekanna och en stor hink att plantera i på en rolig loppis efter vägen till Ystad. Allt i zink. Har bara zinkpryttlar i köksträdgården så nu pryder allt ett av borden.Den stora pelargonen fyndades på "En liten bit av medelhavet" och den lille charmige killen på ett loppis efter vägen. Dessutom hade vi två stora rosor, Valdemar med från Engelska Trädgården som tog upp stor plats i bilen samt ytterligare kassar med andra fyndade växter. Tur att vi inte hade så mycket packning i övrigt - hihi.
Lugn, stillhet och andlighet

Älskar Buddhapojken jag köpte av Karl-Fredrik för en del år sedan på antikmarknaden i Åmmeberg. Den tillför sådan harmoni med sitt väsen. Vill ha många symboler i trädgården som står för lugn, stillhet och andlighet. Det är det jag vill uppleva när jag strosar runt i trädgården. Att bli påfylld, känna sig jordad och redo för livet utanför.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Vilken lyckad resa på Österlen. Har just varit där och det är roligt med alla ställen för trädgårdar, Karl- Fredrik var lite för rörigt för mig, jag kände att jag ville organisera upp lite. Har klippt ner mina lavendel också till runda bulliga bollar - så fint.

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra resa och många fina fynd som ni hittade. Ska eventuellt åka till Österlen lite senare i år.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det blir trångt i bagaget och som julafton att plocka ur alla fynden och ge dem platser i trädgården. så många trevliga saker!
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Roligt med en sån tripp. älskar Skåne och hos Karl-Fredrik finns mycket att se. Har så fina rosor jag köpte av honom när han var med på Trädgårdsdagen i Örebro. Gillar din rostiga dam också. Passar fint hos Dig.
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa