onsdag 7 augusti 2019

Hört talas om Tandpetarsilja ?Inspirerad 

Brukar alltid bli så inspirerad av kompositionerna i rabatterna i vår vackra Stadsträdgård och årets skapelse var inget undantag. Vet redan vad jag MÅSTE ha i rabatten till nästa år.

Flockblomstrande

För några år sedan hade jag Slöjsilja som påminner väldigt mycket om den här växten. I år har jag Blomstermoroten Dara som också är flockblomstrande men med helt andra färgnyanser och växtsätt. Vacker på sitt sätt.
Kär (igen)

Den här heter Tandpetarsilja Green Mist och och jag har aldrig hört talas om den tidigare. Blev helt kär (igen !) i den charmiga växten med sitt dilliga växtsätt.
Tillsammans med en annan växt med dilligt bladverk, rosenskära blir rabatten helt oemotståndlig. Den är gammelrosa vilket inte syns på bilden. Sorten heter Rubenza.

Har inte haft rosenskära på några år så nästa år är det dags igen. Det hade varit härligt att haft den i rabatten just nu när nästan allt annat blommat över i sista värmeböljan.
Vill plocka buketter nästa sommar

Tror den här godingen skulle bli underbar i stora buketter med sitt härliga grönskande bladverk och skira blomställningar - ser redan fram mot nästa sommars blomning !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Wonderful flowers.
  I especially liked the 4th picture, it's so lovely.
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Isa!
  Vilken fantastisk kombination, så snyggt.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Jag har sått den i stugan.Blev kär i den i när jag var i England för två år sen på trädgårdsresa. Kom sent omsider och inte så kraftiga som på dina bilder. Men jättevacker att sätta i vas eller blanda i buketter och hållbar. Välkomnade mina senaste övernattande gäster i stugan med en enkel stjälk i en handblåst gammal glasflaska på "nattdukspallen"

  Kram Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa