fredag 12 juli 2019

Wij Trädgårdar - Örtagården (del 2)Örtagården

Alldeles i anslutning till Rosträdgården ligger Örtagården så det var lätt att strosa emellan. Där andades det verkligen lugn och ro mellan de perfekta kålraderna. Här låg tyngdpunkten på grönkål, purpurkål och rosenkål med kontrasterande grannar.
Vackra vippande blad

Nästa år måste jag så fänkål i min köksträdgård tillsammans med purpurkål  - bara för de vippande vackra bladens skull. En och annan ringblomma är också välkommen.
Tänk att det kan var sååå snyggt med en rostig tunna att plantera i. Ger mig lust att gå på skattjakt på loppisar och Blocket.
Eller också kan man måla den svart och fylla med olika nyanser på grönskan. De grå ludna bladen (Silversalvia) återkommer även här.
Insprängd mellan plattorna blommade kungsmynta och lockade till sig pollinörer.
En vacker björkkvast med krokigt skaft pryder sin plats på väggen och bidrar med charm.
I ett träd hänger ett egengjort insektsbo - så vackert i sin enkelhet.
När man är många som jobbar i trädgårdarna går det åt många krattor - antar att dom får jobba flitigt för det såg så prydligt ut överallt.
Finns mycket att se

Jag höll mest till i den här delen av trädgårdarna och gjorde bara en avstickare till Barnens trädgård och Elevernas odlingslotter. Skogens Trädgård missade jag helt så det finns massor att se och ta del av vid ett besök. Mycket av det som odlas serveras sedan i gårdens restaurang.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Del 1 från Rosenträdgården hittar du HÄR DS.

2 kommentarer:

  1. Man kan verkligen besöka Wij Trädgårdar hur många gånger som helst och alltid finns det nya inspirerande planteringar/odlingar att häpna över. Men det är en heldagsutflykt, jag har varit dit åtminstone tre gånger under åren sen de öppnade. Har man tur träffar man på Lars K också!

    Skön helg önskar jag dig och tack för rara kommentaren om min trädgårdsskiss!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så vackert och inspirerande! Det ser verkligen ut som ett ställe jag måste försöka besöka!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa