måndag 29 juli 2019

Vävarväxter i rabatten, kloka ord och picknick vid en sjö



Blev upphämtad på jobbet

Vi skulle bara åka ut lite efter jobbet och parkera oss vid någon badstrand vid någon sjö för att få svalka och maken hämtade upp mig vid lunchtid på parkering på jobbet med picknickkorgen packad. Underbart att få bli upphämtad och styra kosan ut i naturen efter jobbet.

Vi njöt i skuggan vid en udde strax söder om Askersund även om jag började bli rastlös efter någon timme så jag traskade grusvägen fram till Stockhammars inredningsbutik som ligger strax intill. Vad jag hittade där kommer lite längre ner i inlägget.




Rea på sommaramplar

När vi åkte därifrån svängde vi in vid Kalles Trädgård i Askersund - vet sedan tidigare år att dom brukar rea ut sina sommaramplar för halva priset den här tiden på sommaren även om man får plocka en hel del överblommat. Den gamla damcykeln som prydde trädgården förra året har inte kommit ut än i år och nu tänkte jag plocka fram den. Då passar det bra med stora amplar att kamouflera i trälådor på cykeln.


Brännvinskaggen av koppar eller vad det är till höger fyndade jag också under helgen -
tänkte använda den som ljusstake. Härligt medfaren och patinerad.


En påminnelse på hemmakontoret

Skylten köpte jag på en loppis under helgen som skall hänga på mitt hemmakontor som en påminnelse. Sina erfarenheter som man lärt genom livet, kunskaper som man kämpat för och en nyfikenhet att lära mer kan ingen ta ifrån en. Jag hoppas att jag kommer att fortsätta lära mig nya saker så länge jag lever och behålla nyfikenheten på livet.





Den andra skylten för 30kr kommer från samma loppis och gick inte att motstå. Kan hänga i växthuset när jag har trädgårdsföreningar på besök tänkte jag.




Letade vävarväxter

Flera handelsträdgårdar vi passerade på hemvägen hade semesterstängt vilket jag har lite svårt att förstå när det är så kort säsong. Så vi besökte Trädgårdsväxter på hemmaplan och fyndade perenner till rostiga rosenrabatten.

Jag letade vävarväxter med avvikande färg mot rosorna och blev så nöjd med kantnepeta  "Walkets Low" samt Höstöga, både röd "Red Satin" och gul. Nu skall jag ställa ut dom i rabatten och efter regnet i morgon skall jag gräva ner dom på sin nya plats.




Jag dansar i regnet

På tal om regn föll jag för ännu en skylt på Stockhammars inredningsbutik som talade till mig. När det råkar storma runt en är det klokt att försöka behålla sin positivitet och vända det till något bra och behålla sin egen värdighet. Jag brukar aldrig köpa skyltar och nu blev det ett helt stim med kloka ord. Antagligen för att jag behöver det.




Ny bekantskap

Höstöga är en helt ny bekantskap för mig som har helt bedårande blommor och buskigt växtsätt. Blommar juli-september. Kommer att bli så bra i rabatten och kul med lite gult som dels tar upp husets färg och dels lyser upp i rabatten och framhäver de andra växternas färger.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och kom ihåg att dansa i regnet !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Härliga skyltar och ljuvliga blommor du fyndat!! Mina dahlior fick mjöldagg och måste bytas ut, så det får bli lavendel istället i de stora krukorna...
    Jag sprejade med såpvatten + bikarbonat, men inget hjälpte....
    Ha en finfin dag, vännen!!
    Kraaam Kate

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa