lördag 13 juli 2019

Invaderad lavendellund, fler zinkvattenkannor och en charmig figur



Trångt om fötterna

Vallmon fortsätter sin invasion i trädgården och dyker ständigt upp på nya ställen och jag nänns inte ta bort henne (inte ÄN i alla fall). I lavendellunden framför växthuset har det blivit trångt med Silverpäronet som planterades först av alla - det breder nu ut sig och tar lite för mycket plats.




Har jag bestämt mig ?!

Stammen är inte så hög och nu skymmer kronan en hel del av lavendeln så jag måste nog bestämma mig och egentligen har jag redan bestämt mig för att flytta trädet till framsidan istället.

På trädets plats kommer en rostig dam att få flytta in som tar betydligt mindre plats och dessutom är lavendel och rost så snyggt ihop. Fast tanken från början var att ha varsitt träd på sidan av växthuset med lavendel runt fötterna för silverpäron och lavendel passar också så bra ihop.




Rostig dam flyttar in

Ramlade över damen på antikmarknaden i Åmmeberg i slutet av juni men det exemplaret som var med på marknaden var redan bokat och såld men fler skulle komma hem i mitten av juli och där är vi snart så jag hoppas vi får göra en utflykt i veckan och hämta hem henne. Tyvärr hann jag aldrig ta någon bild på henne.




Hittade hem

En annan lite fyndad figur hittade jag på ett loppis efter vägen. Han stod uppe på en hög byrå bland möblerna och såg bortkommen ut. Någon hade bara lämnat honom där och det var klart att jag förbarmade mig över honom.




Ytterligare en vattenkanna letar sig in

Min vana trogen på Österlensemester fick en hel del zink flytta in även i sommar.  Vem kan säga nej till en liten underbar oljekanna, charmig zinkbalja och ytterligare en vattenkanna till samlingarna - inte jag i alla fall. Hihi. Jättepelargonen fyndades på ett av favoritställena på Österlen "En liten bit av Medelhavet" i Hammenhög. Tidigare inlägg från det smultronstället hittar du HÄR och HÄR.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Kära trädgårdsbekymmer, att flytta eller inte flytta... ;)
    Beundrar dina fina bilder, så vacker del av din trädgård. Ha det gott!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa