fredag 19 juli 2019

Snabba gäster i holken i år



Tack för i år

I år har vi haft svart/vita flugsnappare i holken i köksträdgården. Det känns fortfarande lite ovant att ha hela köksträdgården för sig själv för fåglarna flyttade ut för flera veckor sedan. Dom radade upp sig hela familjen på telefontråden och kvittrade "Tack för i år".




Fru flugsnappare har koll på läget

Är så imponerad över flygskickligheten hos flugsnapparen för den var snabb som vessla in i det runda hålet i holken. En gång blåste det så mycket att hon fördes av vindarna in i växthuset och vips så var hon ute igen. Andra småfåglar som kommit in i växthuset har haft ett himla sjå att hitta ut igen - men inte fru flugsnappare, hon hade verkligen koll på läget.

Både herr och fru flugsnappare var så snabba att det var omöjligt att fånga någon av dom  på bild.




Solrosorna på gång

De höga solrosorna är på gång i degtrågen och det skall bli så maffigt när hon börjar blomma för fullt. Kronärtskockorna däremot är lite tveksamma och tar gott om tid på sig. Och jag som sett fram mot att plocka av till ståtliga buketter. Det är första året med kronärtskockor så det är en ny erfarenhet.

Första jobbveckan avklarad och jag har lyckats behålla semesterfeelingen i kroppen. Nu skall det bli skönt med en helg i trädgården.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa