tisdag 23 juli 2019

Vackraste rosen just nu - Kordes Moonlight



Överraskar hela tiden

Absolut vackraste rosen i trädgården just nu är Kordes Moonlight som har så många olika utseenden att man inte tror att det är samma ros. Hon slutar aldrig att överraska och när grannarna som brukar ta hand om trädgården när vi är bortresta kommer över är det till den här rosen dom i första hand styr sina steg - och jag förstår dom för hon är förtrollande.




I början av sommaren är knopparna ljust ljust gula och skimrar i rosa i ytterkanterna ....




..... för att senare på säsongen mörkna och till slut övergå i orange toner.




Byter utseende

Likt en skådespelare som ikläder sig olika roller kan den här madammen också skifta i utseende. Här är hon prasslande vacker när hon fäller ut sina kronblad och ibland undrar jag om det verkligen är hon eller har jag tagit fel på någon annan ros, men ingen annan ros ser ut som hon i trädgården.




Föll pladask

Jag tror det är tre år sedan jag föll pladask vid ett besök på Trädgårdsväxter, vår närmaste handelsträdgård och hon har växt på sig duktigt sen dess. Hon är härligt frisk i bladverket och levererar knoppar så det står härliga till.




Har fattat galoppen

Hon växer i lavendellunden här till höger vid vår gamla sänggavel och meningen är att hon skall klä in den helt och hållet så småningom och hänga så där vackert mellan spjälorna med sina bedårande blommor. Hon har fattat galoppen och gör sitt bästa för att motsvara drömmen. Dock är hon lite svårfotad vid sin gavel och på vissa bilder ser det ut som hon är instängd i en cell eller något.




Högväxt dam

Hon ska kunna bli 2.5 m hög så det finns gott om hopp för snyggt "gavelhäng" så småningom när hon blir lite äldre.  De spontana rosinköpen brukar bli bäst - att låta sig förledas av en härlig doft eller vackra blomknoppar som man absolut inte kan motstå, då har man många års njutning i trädgården sen.




Blommar hela säsongen

Hon är remonterade också så man kan njuta hela säsongen av hennes bedårande utseende. Tror bestämt jag måste bege mig ut och ta en pratstund med henne och ansa lite knoppar så det kommer fler. Och njuta !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Underbart med en sån annorlunda ros! För ett tag sen var jag i Hedemora och där fanns det otroliga rosplanteringar i stan med liknande rosor som också hade olika färg i olika stadier. Kunde det vara din ros eller det kanske finns flera som beter sig lika? Från ljusrosa till aprikos till gult och sen orange, nästan rost. Det var i alla fall magnifikt!

    Ha en fin kväll!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Wonderful garden, amazing roses.
    Great photos
    Maria

    SvaraRadera
  3. Gratuluję bajkowego ogrodu.
    Pozdrawiam :-)

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa