söndag 30 december 2018

NyårsdukningDagvill - trodde i morgon var idag

Kom ni ihåg att jag hade som nyårslöfte att ha roligare och leka mer - hihi, har redan börjat. Med nyårsdukningen. Tänkte skapa lite festlig stämning på matsalsbordet även om det bara är jag och maken som skall dinera i morgon som jag trodde var idag. Blir alldeles dagvill av alla lediga dagar och långa eftermiddagslurar.
Papegojtulpaner

Maken kom så lämpligt hem med 30 st vita papegojtulpaner som fick flytta in i den gamla ärvda Gustavsbergskrukan på bordet. Gillar ju att plocka ihop saker av det jag redan har och kanske addera med något nytt.
Ljusslinga

Köpte en ljusslinga lagom till jul som aldrig kom ur sin förpackning - förrän nu. Den blev faktiskt ett riktigt mysigt lysande inslag på nyårsbordet. Så mysigt att jag har den tänd hela dagarna.
Glas från finskåpet

Maken hade långt innan vi träffades samlat på serien "Linje" i olika sorters glas som nu väl kom till pass. Snapsglas diskades ur från dammet och fick pryda dukningen med några papegojtulpaner. Sedan radades vitvinglas, rödvinsglas och vattenglas upp vid våra kuvert - det händer inte ofta att de plockas fram ur finskåpet men till den här nyårsafton hände det.

Jag kan vara så fumlig ibland och plötsligt händer det att glaset helt av sig själv glider ur händerna på mig. Har slagit sönder åtskilliga och då är det bättre att använda billigare glas till vardags. Begriper aldrig hur det går till när glasen helt plötsligt börjar leva sitt eget liv mot säker undergång.
Ärvda bestick

De ärvda besticken som ingen ville ha vid bodelningen hamnade till slut hos mig vilket jag är jätteglad över. De syntes knappt under våra stora tallrikar så jag samlade dom på en sida istället - vem har sagt att man alltid måste göra enligt regelboken. Klippte av lite hyacintblommor och la i ett långsmalt uppläggningsfat för oliver med lite vatten. Ljuslyktan är favorit från 70-talet.
Gardinomtag

När det gäller textilierna lät jag julduken ligga kvar - orkade inte stryka en jätteduk till, ta av den gamla och lägga på den nya. Ibland får man ta genvägar och kamouflera eventuella fläckar. Linneservetterna som jag fyndat på loppis till vårt bröllop 2010 strök jag däremot och letade upp de stora gardinsnoddarna. Det är roligt att använda något som egentligen hör till något helt annat att dekorera och överraska lite med.
Får svida om

Det skall bli jättemysigt att fira nyårsafton i morgon vid det här bordet. Känns som vi får hoppa ur mysbrallorna för ett tag och dra på oss något finare för att matcha dukningen. Något som det ändå går att krypa upp i soffan i för nyårsaftonen brukar vara lång - om man nu orkar ända till tolvslaget. Vilket är högst osäkert. Blir nog bra oavsett tror jag.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och Gott Nytt År 2019 !
Kram/Isa

10 kommentarer:

 1. Heja dig som redan tagit ut svängarna, jättehärligt att se! Så festligt och helt i klass med de finaste tillställningarnas dukningar. Dessa dagar blir man inte klok på... jag håller med dig, den här söndagen kilade liksom in sig och det blev en dag för mycket! Men nu vet vi... det är i morgon som gäller! Ni har förutsättningar att få en riktigt fin nyårsafton. Jag kanske ska fundera ut en egen överdådig dukning? Menyn har jag i alla fall redan tänkt ut!

  En gott och glittrande nytt år önskar jag dig fina Isa!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så fint du har dukat! Ni får säkert en mysig kväll! Och så önskar jag er ett Gott nytt år!!

  SvaraRadera
 3. Inte är det lätt att hålla ordning på alla dagar under en sån här långhelgsperiod, lätt att bli dagvill. Men vilken tur att det var just då som du dukade så inspirerande. Nu har du den trevliga biten gjord och kan ta det lite lugnt på eftermiddagen.
  Ha ett fint avslut och
  Gott Nytt År

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Jättefint dukat, och vilken fantastisk bukett tulpaner. Jag och mannen blir oxå själv i kväll, dukar lite fint och gör god mat. Gott nytt år. Eva

  SvaraRadera
 5. Så fin dukning, och papegojtulpaner är så vackra. Men de är svår att
  hitta i handeln ibland. Gott Nytt År !

  SvaraRadera
 6. Beautiful photos !!
  Happy New Year !!

  SvaraRadera
 7. Åh, så vackert du har dukat! Nu inser jag att min första tulpanbukett för 2019 borde bestå av papegojtulpaner och inget annat.
  Gott nytt år önskar jag dig!
  Kram från Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Så fint du har dukat, det är så mysigt att sätta sig ner vid en så fin bordsdukning. Ljusslingor på bordet är så fint och dekorativt.

  Önskar dig ett Gott 2019!

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 9. Jättefin dukning! Ja nog är man helt dagvill vilken dag det är nu, söndag? röd dag? Vanlig dag? Skönt att få lite ordning på tillvaron igen och kanske ta sig ur mysbyxorna :)
  GOD FORTSÄTTNING till dig...
  Kram från ett blåsigt Öland & Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa