onsdag 26 september 2018

Ny rosenrabatt i söderläge




Marsipanros ?

Tänk att det finns rosor som fortfarande levererar så här sent på säsongen. Morten Korchrosen har fantastiskt vackra rosenknoppar som påminner om äkta marsipanrosor.





Blommar långt in i oktober

Den här bilden tog jag igår på den vanliga trädgårdsrundan och trots frost, blåsväder och höst på ingång så är rosorna så otroligt vackra. Hon brukar blomma om långt in i oktober.





Krukad igen ?

Ändå upplever jag att rosen var friskare och trivdes bättre första sommaren när den fick stå i kruka. Den här rosen blir ju inte så hög så nästa sommar kanske jag gräver upp henne och sätter henne i en stor kruka/hink igen. Då kan man flytta runt henne där man vill ha henne och njuta ljuvlig rosendoft från en skön korgstol.
.




Helt bedårande

Så här ser hon ut fullt utslagen - helt bedårande. Andra rosor i trädgården som också är på gång med nya knoppar är den nyplanterade Chippendale ( som jag är väldigt nyfiken på) på bakgården i söderläge och Kordes Rose Moonlight vid sänggaveln i lavendellunden.

Andra har gett upp helt för den här säsongen som Karen Blixen och Therese Bugnet. 





Bara remonterade rosor

Något att tänka på när den här rabatten skall breddas och bli en rosenrabatt är det tänkt. Förra sommaren satt vi nytt ytskikt på grunden och massor av växter flyttades och i år har den bara fått vara.

Nu skall det läggas sten närmast grunden och kantsten och plattrad skall flyttas ut så rabatten blir minst dubbelt så bred. Får hjälp av en firma som kommer nu i början av oktober - det skall bli så himla kul att få ordning på det här och förhoppningsvis hinner jag plantera rosorna redan i höst. Fortsättning följer !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Det bliver meget spændende at se Isa.
    Morten Korch blomster også hos mig igen igen igen.
    Men den rose som blomster mest her er MMe Alfred. Der er blomster og duft over alt. Den rose går man aldrig galt af.

    Masser af klem
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Smuk smuk rose, og min Morten Korch blomstrer også igen nu. Det gør min flotte Jack Qartier også. Roser er bare noget af det skønneste.
    Glæder mig til at følge med.
    Rigtig dejlig dag.

    Knus, Lone

    SvaraRadera
  3. Här hos mig blommar rosorna som bara den mer än i somras. Det är så fint när man kan njuta på hösten med av dom. Alltid är det nåt som ska fixas när man har hus och då finns ju möjligheten att göra om lite åxå.
    Ha det nu så gott håller tummarna att du hinner det du ska innan vintern
    Kram Meta

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa