söndag 9 september 2018

Installation framför växthuset
Nygammalt trädgårdsbord på plats

Idag har jag äntligen tagit itu med en del av framsidan av växthuset som varit eftersatt den här sommaren. Redan tidigt rasade trädgårdsbordet som stod här och nu har trädgårdsbordet som stått i växthuset och som blev ersatt med ett patinerat vitt skrivbord fyndat på auktion fått flytta ut. En hel del ogräs som flyttat in mellan plattorna blev bortrensat och gammalt bös bortsopat. Så himla skönt att få lite ordning.
Feelgoodstund

Hade en riktig feelgoodstund med att fynda runt i trädgården och leta pryttlar som skulle kunna passa på bordet.  I den här trädgården flyttat allt runt och dyker upp på nya platser hela tiden. Äldsta sonen tycker jag har ett riktigt skrotupplag - han uppskattar inte den rostiga patinan som jag gör.

Den lilla fairyn Hannah har varit med många år i trädgården och har en viktig uppgift att hålla uppsikt.

Lite rufsig och ostyrig

Gräset i zinkhinken har stått i köksträdgården hela sommaren och fört en tillbakadragen tillvaro - nu fick den flytta in på första parkett istället. Lite rufsig och ostyrig, precis som mycket annat i den här trädgården. Ett gräs om jag garanterat kommer att dra upp från frö även nästa år.


Svanfjädergräs

Grass Pennisetum Feathertop står det på fröpåsen. Svanfjädergräs och nu när jag googlar så ser jag att den är flerårig och kan övervintra i växthus eller kallförråd. Kul - det måste jag testa. Vipporna är fantastiskt vackra och användbara i buketter.

Franskt flaskställ

I flaskstället som jag fyndat på antikmarknad i Frankrike har lite kvistar från buskarna som växer vid ruinen fått flytta in. Kanske inte står sig så länge men då är det bara att byta ut dom.

Del av gammal mangel

Framför flaskstället står en del av en mangel som jag fyndat på loppis - otroligt vacker både i design och rostigt järn. En favorit att använda i mina installationer. Ett fynd för 10 kr.
Skira blomställningar

Den lilla australensiska violen är en riktig favorit som är helt underbar med sitt växtsätt och skira blomställningar. Otroligt vacker och brer gärna ut sig. Ibland plockar jag in dom i huset under vintern som krukväxt på fönsterbrädan.

I morse före kl. 09 tog jag och maken promenaden till röstlokalen - känns lite högtidligt att gå och rösta när man tänker på alla som gått före och banat väg och verkligen kämpat för demokrati och allmän rösträtt. Att rösta är en plikt, en skyldighet och en rättighet tycker jag. Att vara med och påverka med sin röst. Det blir en rysare i kväll att följa valresultatet.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Jeg nyder virkelig at kigge inden om dig Isa.
Altid er der så smukt. Kan mærke vi har det til fælles,
at det skal se smukt ud. Æstetik.
Det må man sige du har.
Virkelig flot med de forskellige græsser og den lille fe.

Klem på dig
Charlotte

Maggan sa...

Så fint det blev framför växthuset.Du verkar göra fantastiska fynd på loppisar och det är verkligen trevligt man blir glad varje gång man gör det.Så fint med gräs i en zinkhink det ska jag ha till en annan sommar och Murgröneviolen den är verkligen så söt.Ha det gott/Margareta

Eirin - Lars Bjerke sa...

Deilig å få ryddet litt opp mellom steinene og pyntet litt opp.
Gress har en tendens til å frøså seg, ja:-)
Fiolen er virkelig vakker!
Ha det godt/Eirin

Trädgård i Torslanda sa...

Du är pyntets mästarinna - jag har sagt det förut. Svårt att få till det så att det är fart på pyntet men att det ändå inte är överbelastat. Förstår att du gillar loppisar. Det finns oändliga fynd att göra där.

Kram
Helene