onsdag 12 september 2018

Blåser halvstorm både i kropp och själInge bra kombination

I dag blåser det som halvstorm här så maken fick rycka ut och hämta hem sin fru lite tidigare från jobbet. Kombinationen årstidsväxling/blåsväder är värsta scenariot för kroppen. Det var bara att åka hem, krypa in under täcket och vänta in att energin återvänder.

Nonchalera och hålla huvudet högt

Som tur är brukar skoven gå över ganska snabbt. Det trodde jag inte i början. Då åkte den mentala hissen rakt ner i källaren. Nu har jag lärt mig att har jag bara tålamod och bara är och låter kroppen komma tillbaka i sin egen takt så hänger det mentala också med.

Dessutom är det skönt att hänga i soffan,  titta på film och lägga fokus på något utanför mig själv. Glömma bort värken, utmattningen och energidränaget. Det jag väljer att lägga mitt fokus på växer. Väljer jag att lägga mitt fokus på värken blir den ännu värre. Därför brukar jag bara notera att värken finns där och inte ge den någon uppmärksamhet. Nonchalera den och hålla huvudet högt.
Tacksam och hoppfull

Jag är ändå tacksam att jag kan leva ett till stora delar fungerande liv trots sjukdomen (fibromyalgi). De dåliga dagarna ger ett mervärde i uppskattning över de bra dagarna. Och de bra dagarna överväger och ger kraft till de dåliga eftersom jag vet att dom går över. I morgon är en annan dag är mitt mantra. Acceptera dagen i dag och gå vidare till dagen i morgon. Hoppet finns där och bygger broar.

Maken gör sitt bästa för underlätta för mig och jag är så tacksam för alla tidningar, blommor och god mat (i dag blev det sushi) han släpar hem. Älskade make - hur skulle jag klara mig utan dig?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - kom ihåg att hur jäkligt det än känns de jobbiga dagarna så kommer det alltid en morgondag med ljus vid horisonten.

Kram/Isa

4 kommentarer:

Veronica sa...

Du har så rätt!
Precis så...
Bära huvudet högt och tänka positivt!
Men ibland tycker jag det är svårt...
Biter alltid ihop, och ler, när jag är bland folk, på jobb osv men när jag sätter mig i bilen så blir det ofta övermäktigt!
Nu när hösten kommer så vet jag att det snart är dax igen för de kraftigaste skoven men än så länge har det inte börjat.
Inser att jag har långt att gå innan jag kommer till acceptans som du gjort <3

Kram

Veronica

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Sikke dine blomster lyser op og det må også give glæde i en hverdag der kan være ret hård og smertefuld.
Mange klem

Charlotte

Solstrimmor sa...

Idag blåser det inte lika mycket... hoppas du rätat upp dig! Var rädd om din omtänksamme make, inte alla gubbar tänker som han, kanske behöver han en bukett emellanåt också? Men förmodligen är du lika givmild och omtänksam tillbaka. Det brukar smitta!

Önskar dig en bra torsdag.
Kramar från Eva-Mari

Eirin - Lars Bjerke sa...

Ja, været påvirker oss på mange måter..
Da er det godt å hente seg inn, og blant annet nyte naturen og fargene akkurat nå. Godt å bare nyt:-)
Ha en fin helg/Eirin