tisdag 4 september 2018

Bästa kombon i sommar




Bästa vänner

Sommaren bästa kombo i trädgården är kryddtagetesen som är bästa vän med svartkålen - urläckra tillsammans och håller fortfarande. Plantorna man drar upp själv har högre kvalité än köpeplantor tycker jag. Köpte några gula kryddtagetes som redan kroknat medan de egenuppdragna fortfarande ser väldigt fräscha ut.




Välkommen kålfjärilarna

Visst - kålfjärilarna har gett sitt bästa för att ta kål på kålen men det bjuder jag på för de är så vackra när de fladdrar omkring och sedan skördar jag inte kålen i alla fall. Har den bara till lyst.





Dags för målning

Nästan lika bra kompisar är kryddtagetes, svartkål, gräs och jätteverbena. En kombination som garanterat kommer tillbaka. Ser redan fram mot att fylla degtrågen i köksträdgården nästa sommar. Nästa vår ska jag nog måla trågen också - de börjar se lite slitna ut och lite svart färg skulle ge dom en rejäl uppfräschning.




Ny favorit

Jätteverbenan har blivit en ny favorit som även gillas av både humlor och fjärilar, kan ju inte bli bättre. Får ta fröer i höst för nya sådder nästa vår. Me like.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Du har prickat in tre av mina superfavoriter, jätteverbena, kyddtagets och svartkål. Ursnygga ihop dessutom... ja svartkål är förresten snyggt med det mesta.
    Alltid lika fint i din köksträdgård. En fröjd för ögat. Du kan nog äta några kålblad också utan att det gör nån skada.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Vacker kombination och vackert kastanjestaket. Ett sådant vill jag ha men jag vet inte var jag kan sätta det, men vem vet en vacker dag hittar jag en plats.
    Ha det gott!
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hej Isa!

    Verkligen snygg kombos! Svartkål är så tacksam att kombinera med olika växter och dessutom är den ju snygg i sig. Har ingen i år men nästa år blir det igen.

    Ha en fortsatt skön vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt att erkänna att man kan ha grönsaker enbart till lyst!?
    De är ju så otroligt vackra, trots hål av kållarver men det känns inte lika kul att äta!

    Tack för att du länkar till TF :D

    Kram

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa