torsdag 6 september 2018

Mina rosa damer i växthuset i reportageformatStrålande rosenknoppspelargon

Nu blommar rosenknoppspelargonen Appelblossom i växthuset - hon är så himla vacker med sina spröda nyanser på kronbladen och de små rosenliknande knopparna i skirt rosa. Förra året blommade hon inte av någon anledning men i år strålar hon desto mer och skänker mig glädje varje gång jag öppnar växthusdörrarna.

Fler som skänker lycka

Nu är hon inte ensam om att skänka lycka i växthuset - den här damen går inte heller av för hackor. Det är nu som pelargonerna är som vackrast tycker jag och når sin fulla potential efter att ha laddat hela sommaren.

Blommar och blommar och blommar

Älvdalen blommar om och blommar om ända sedan jag plockade in henne från förrådet tidigt i våras. Helt fantastisk pelargon.
Reportaget i Pelargonlycka

Mer om mina sällskapsdamer i växthuset kan du läsa i ett reportage jag skrev för tidningen "Pelargonlycka" i början av sommaren. Jag hade reportaget som Pdf men visste inte hur jag skulle omvandla det till bildformat - nu tror jag att jag hittat ett sätt. Klicka på bilderna så får du upp reportaget i läsvänlig storlek ( hoppas jag).


Förtjänar lite kärlek

Hoppas du blir inspirerad och hittar något läsvärd i reportaget. Fantastiskt roligt var det att få skriva om mina blommande damer som håller mig sällskap i växthuset. I helgen blir det att skrota runt igen, plocka överblommat och umgås lite. Damerna förtjänar lite kärlek innan det är dags för vintervilan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Merja sa...

Pelargoner, min favorit krukväxt på sommaren! Jätte fina exemplar har du. Och bilderna ska vi inte tala om. Så snyggt du har fått till det! Har däremot lite svårt att läsa texten på dem.
Vill du byta ett skott Älvdalen mot några av mina Fingeborgsblommor? Har några fröplantor och kan skicka med posten i såfall:)
Trevlig helg!

Glädjekällan sa...

Trevlig läsning! Här har jag bara en enda zonalpelargon kvar och henne vill jag inte vara utan. Hon heter 'Mrs Herbert' och är en ljuv skönhet i vitt och rosa.
Trevlig helg!
Birgitta

Malin sa...

Trevligt reportage och så inspirerande bilder till!
Pelargonerna trivs verkligen hos dig. Imorgon ska jag också "skrota runt" i trädgården :)!
Fin helg!

HWIT BLOGG sa...

Vilket fint och härligt reportage, inte alla som lyckas med pelargoner som du gör :)
Härligt! Ja imorgon ska jag ha en göra-ingenting-dag...sen dags att börja packa igen. Jag väntar nog in i det sista med växthuset, förstås!
Kramis från Titti

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Jeg siger det igen Isa, du har det smukkeste væksthus.
Er vild med dine skønne pelargonie.
Jeg har mest duftpelargonie. Men din rosenknop må jeg prøve.
Så smuk din artikel i bladet ser ud. Du er så dygtig.

Klem
Charlotte