lördag 29 september 2018

Hur mycket ryms det i ett växthus egentligen ?!Beredd att galoppera ut

I natt hade jag svårt att sova och var lite orolig om mina pelargondamer i växthuset skulle klara frostnatten eller inte, trots att jag vet att växthuset brukar klara 5 minusgrader utan problem. Var beredd vid 04-tiden att galoppera ner med en värmande filt att svepa om axlarna på älsklingarna när termometern stod på -2,8 men hejdade mig i sista stund och lyckades somna om.

Kvar i växthuset så länge det bara går

Nu verkar det som det var en enstaka frostnatt som slog till och att de kommande nätterna blir varmare innan frosten slår till igen för det lär den göra. Jag vill ju ha kvar pelargonerna så länge det bara går i växthuset och ibland står dom kvar till en bit in i november beroende på när farbror frost bestämt knackar på dörren och meddelar att nu finns det ingen återvändo.
Murrevan invaderade

Förra hösten hade murrevan som invaderat växthusgolvet letat sig in i elkaminen jag brukar ha i växthuset på hösten och orsakade gnistbildning när jag slog på den så den vågar jag inte använda igen. Så idag blev det ett nyinköp till växthuset - en elkamin med dekorationslågor som jag kikat på ett tag. Min kommer från Bauhaus där vi fick springa många varv innan vi till slut fick hjälp av personalen att hitta ett exemplar.
Slukar allt jag släpar hem

Så här har jag hängt i blåsten med elkaminen på och njutit av låtsaslågor, gott tee och inredningstidningar. Det är fantastiskt hur mycket som går in i det här växthuset egentligen - det är som att det bara säger ja och slukar allt jag släpar hem och vill ha in. Däckstolen som jag sitter i, stegen med jätteklematisen och den stora snickarbänken har också sin plats och syns inte på bilden - allt på 21 kvm.
Värmer upp ?

Elkaminen blev ett dekorativt inslag i växthuset och nu hoppas jag bara att den skall värma upp också vilket jag inte tyckte att jag kände av så mycket idag. Fast ett tag blev det så varmt att jackan åkte av så det finns nog hopp. För säkerhets skull skall jag dra bort murrevan runt kaminen också för man vet aldrig med den damen vad hon hittar på.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - nu fyller jag på med mer värme för nu väntar makens goda plankstek och ett glas rött, inte så dum avslutning på den här dagen.
Kram/Isa

3 kommentarer:

Meta sa...

Jodå minsann det börjar dra ihop sig till frost än har jag inte fått nåt här i dalen hos mig men de som bor högre upp på kolonin hade frost inatt. Nu är det 8 grader så inatt klarar vi oss nog. Ja det är ett evigt bärande och täckande innan allt har kommit in. Så fint som det är nu så bär det emot.
Ha det gott
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja jag frågar mig också hur mycket som går in i ett växthus? Jag har MER grejer i trädgården än inne!!! Inte klokt! Med sorg ska nu växthuset nedmonteras men jag hoppas att det är på plats igen i april/maj...
Härliga bilder du bjuder på och ha en skön söndag nu Isa!
Kram från Titti

Glädjekällan sa...

Brukar som du försöka ha kvar pelargonerna i växthuset så länge som möjligt. Tycker inte de är lika frostkänsliga på hösten som på våren. De har då sakta fått vänja sig vid kylan.
Härliga bilder.
Ha det gott!
Birgitta