tisdag 14 augusti 2018

Rostig grodkung, gamla oljekannor och ljusmeditation i växthuset



Klafsar ut i regnet

I dag regnar det här i Örebro - ett härligt striligt precis perfekt sommarregn. Det började på förmiddagen och skall hålla på ända till sent i kväll - jippie, nu får växterna en riktig rotblöta och jag mår så himla bra att få hoppa i stövlarna igen och klafsa ut i en regnvåt trädgård.





Charmig grodkung

Jag passade på att plocka upp helgens loppisskatter på växthusbordet - en liten charmig rostig grodkung som fyndades på ett-efter-vägen-loppis. Efter att ha skramlat ihop både EURO och svenska pengar ur djupet i plånboken blev charmkungen min. Det var en väninna till loppisägaren som gjutit honom och sedan målat med rostfärg.





Ljusmeditation

Det är så mysigt när man kan vara i växthuset igen och allra helst när man hör regnet slå mot växthustaket. Idag skall jag fira med ett yogapass i växthuset och låta regnet förstärka avslappningen. Kanske tänder jag ett ljus också och startar passet med en ljusmeditation. Det är väldigt avslappnande att bara fokusera på lågan och vara här och nu. Låta allt annat försvinna och bli ett med den levande ljuspunkten som skiftar i olika färgnyanser.





Greppade kannan direkt

Tänk att rost kan vara så vackert och allra vackrast är det tillsammans med alla vackra detaljer på oljekannorna. Fyndade den stora på Vadstena Antik som fick ett snabbesök under helgen och den mindre fanns redan i gömmorna.

När jag precis betalat kom en annan kund förbi kassan, fick syn på oljekannan i min hand och utropade: Åh vilken fin -  det där är min favoritfärg. Min med, svarade jag och försvann ut till maken i den väntade bilen med min klenod. Oftast får man vara snabb på loppisar när man får syn på något man vill ha och greppa det direkt - annars finns det risk att någon annan hinner före.




Fortsätter att njuta

De vita emaljerade baljorna från Kockums med blå kant sparar jag på sedan många år - så användbara att plantera i. Brukar lägga dom upp och ner och hamra hål i dom med en spik så det blir avrinning - då går det lättare att plantera i dom.

Nu skall jag fortsätta att njuta av regnet, ta med yogamatta och tändare ner till växthuset - tror jag hoppar i en tjock tröja också, för säkerhets skull.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Du har bare det smukkeste væksthus under solen. Elsker den måde du har stillet det hele op på. Ønsker mig præcis sådan et hus.
    Jeg er også glad i de emaljeret ting. Jeg har også nogle fra Glud og Marstrand som vi ofte benytter i Danmark. Har faktisk rigtig meget af det.
    Men har lige besluttet at sælge det hvide i køkkenet.
    Nyt må der til.

    Klem og skøn kvel
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Herlig froskekonge! Og faktisk fine oljekanner.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  3. This seating arrangement is absolutely stunning. I love this outdoor display, very beautiful looking garden. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts

    World of Animals

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa