torsdag 30 augusti 2018

Design från IKEA Museum




Snurrade in genom dörrarna

För några veckor sedan var vi på besök i Älmhult på bröllop och bodde på IKEA Hotell. Väldigt trevligt - både bröllop och hotell. Man kände direkt man snurrade in genom dörrarna att det var IKEA pga den klassiska IKEA-stilen i inredning, atmosfär och design.





Botaniserade bland godsakerna

Strax intill ligger IKEA Museum som också säkert är värt ett besök. Det hann vi inte med den här gången men kikade som hastigast in i museumshopen som vi blev tipsade om av självaste bruden. I shopen finns kollektioner som aldrig kommer ut i varuhusen så det var lite roligt att botanisera runt bland godsakerna som inte finns någon annanstans.





Gladiolus matchar storleken

Den här jättelika genombrutna vasen i kraftigt glas som både jag och maken föll för fick följa med hem. Det krävs riktigt långa blommor för att matcha storleken och häromdagen kom maken hem med ett gäng med gladiolus och överraskade mig. Så trevligt att få inviga den vackra vasen som är rejält tung när man fyllt den med blommor och vatten.





Har aldrig haft/fått en bukett med gladiolus tidigare - kanske för att jag inte haft någon vas att stoppa dom i - hihi.





Stor IKEA-familj

Jag har nog inte förstått tidigare hur stort IKEA är i Älmhult och hur många som jobbar där. Det går flera bussar från Helsingborg varje dag med anställda och om jag kommer ihåg rätt jobbar ca 7.000 personer från jordens alla hörn i Älmhult. Imponerande. Och ja - både bruden och brudgummen jobbar på IKEA, liksom brudgummens brors flickvän, brudens faster osv. IKEA-familjen är stor.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - själv tar jag helg redan nu och inleder trädgårderandet, ljuvligt !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Snygg vas och färgstarka gladiolus lyser verkligen upp. Visste inte att det fanns ett museum i Älmhult men det är klart att det ska finnas. Har också vänner som flyttat till Älmhult för bra jobb på IKEA där.
    Kram Helene

    SvaraRadera
  2. Härligt i ditt växthus! Ja nog är IKEA ett imperium och alltid lika kul att besöka :)
    Fredag igen och en skön helg stundar, ack så härligt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa