onsdag 22 augusti 2018

Dagens hopplock från trädgården




Kan bli vad som helst

När en av grenarna på Morten Korchrosen hade vikt sig och lagt sig efter backen blev det början till dagens trädgårdsbukett. Älskar att bara gå ut i trädgården och klippa lite av det som finns just nu - vilket kan bli precis vad som helst.





Kvistar, gräs och ogräs

Idag blev det några kaprifolkvistar som blommat om, kärleksört som precis börjat bekänna färg, lite ogräs och några strån av det vackra gräset med de fina mjuka vipporna som jag dragit upp från frö.




Varje år samma visa

Varje år tänker jag den här tiden att jag måste ha mycket mer blommor i trädgården som jag kan plocka stora buketter av och varje år saknas det även om dagens bukett harmonerar och faktiskt överraskar. Efter den här tokheta sommaren är det mycket som torkat bort som solhattar och höstflox som vanligtvis skulle ha funnits nu.




Planerar och drömmar

I år kom det inte heller ner några dahliaknölar vilket ska åtgärdas till nästa år. Vill frossa i vackra dahlior i många olika färger nästa sensommar och helst plocka sådana där ståtliga buketter som Tasha Tudor plockat i sin trädgård i den fantastiska boken om hennes trädgårdsliv !

Kärleksört skall planteras i mängd i höst och andra torktåliga plantor i fall det blir hett även nästa sommar. Tills dess får jag njuta av dagens lite dekadenta hopplock från trädgården. Inte så dumt det heller måste jag medge.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. En virkelig dejlig buket Isa.
    Så romantisk i farverne .
    Sådan rigtig glad.

    Klemmer
    Charlotte

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa