fredag 31 augusti 2018

Ibland får man ta hjälp för att förverkliga drömmar




Skönare än någonsin

Absolut vackrast i trädgården just nu är den inhandlade rosen i kruka Jubileé Celebration.
Jag har visat bilder på henne tidigare i sommar i knoppstadiet men nu är hon fullt utslagen och skönare än någonsin. Jag är så glad att jag köpte henne även om jag var osäker pga hettan och att det inte skulle gå att plantera henne förrän i höst.





Tar hjälp

Nu vet jag var hon skall planteras också - det visste jag inte tidigare. Har kontaktat en trädgårdsfirma som kommer och tittar nästa vecka och förhoppningsvis hjälper mig med att utvidga landet runt huset på södra gaveln så det blir dubbelt så brett. Nu ligger landet för nära huset, är för torrt och dessutom bytte vi ut skivorna runt grunden förra sommaren och fick lov att gräva upp de flesta växterna så just nu ser det hemskt ut och gör sig inte på bild.

Får man ordning på rabatten och breddar den ska det bli en rosenrabatt med lammöron och stäppsalvia i framkant framför rosorna. Nu på hösten är ju bästa tiden att plantera så jag håller alla mina tummar för att trädgårdsfirman kan hjälpa mig - ibland måste man ta hjälp för att genomföra sina drömmar.





Ny handelsträdgård

Rosen doftar lika underbart som den är vacker och kommer att passa så bra i den nya rabatten. Varje gång jag går förbi sticker jag näsan i dess kronblad och drar i mig alla nyanser av citron - helt underbart.

Jag har hittat en för mig helt ny handelsträdgård, Solhems handelsträdgård,  som säljer ut rosorna 3 för 2 så imorgon hoppas jag på fler godingar till rabatten. Idag tar jag igen mig med en mörbultad kropp efter ett naprapatbesök och uppehåll på flera månader. Annars har jag behandlingar inbokade varje månad - vilket är ett måste för att hålla kroppen i trim.  Fast just nu vilar jag bara ut i soffan med en godisskål inom räckhåll. Uppladdning för morgondagen och trädgårdshelgen - hihi.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Hvor lyder det spændende Isa.
    Altid skønt at få andre øjne på en ny opgave.

    Din rose er smuk og jeg har sat den på min liste af ønsker.

    Klem og smuk helg
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Färgen är underbar på Jubileé Celebration och den påminner lite om min austinros med nästan orangea blommor. Lycka till med nylanteringen!
    Fortsatt trevlig helg!
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Visst är rosor vansinnigt vackra, men.....efter den här sommaren så har jag tröttnat på dom! Den sista spaljén på 12 m som jag anlade för ett antal år sen har nu några torra nästan döda pinnar och så några buskrosor (samt en massa förväxt nävor i botten), det är allt. Alla klängrosor har mer eller mindre dött, så nu får jag börja tänka om för den rabatten. Har dock inte en aaaning om vad jag ska sätta där!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa