onsdag 8 augusti 2018

Hortensior i krukor från Gustavsberg
Hittade till slut

I går blev det en drive runt till olika blomsterkedjor för att leta vackra växter att fylla upp med nu när flera sommarblommor gett upp. Till slut hittade jag riktigt fina hortensior till bra pris hos det andra Blomsterlandet vi besökte - på det första fanns det nästan inga alls. Tänk att det kan vara sån skillnad i samma stad.
Krukor från Gustavsberg

Plockade fram några av Gustavsbergskrukorna från min ärvda samling. Gillar designen, formen och att dom är så tidlösa - dessutom bär dom på en historia tillbaka till farmor och mormor.Tycker dom passar så bra till just vita hortensior.
Vägrar bollkryss

Lite härligt med sensommar när man kan frossa i hortensior - bollkryss vägrar jag, känns så höstligt och alldeles för tidigt.

Vacker liten viol

Den lilla fina australiska violen är en annan favorit som blommar hur länge som helst och som gärna breder ut sig om den får chansen. Brukar dela på de plantor jag köper och fylla en stor kruka/balja.
Roligt byta ut överblommat

Nu känns det fräscht nere på bordet i ruinen igen - det är så roligt när man bytt ut någon överblommad växt i trädgården och fått in något vackert och tilltalande.  Jag njuter och det är väl det som livet är till för. Feelgood i trädgårdsformat. Det bästa som finns.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Lovisa Karlsson sa...

Fint med nya blommor. Skulle. Med behöva byta ut en del men det får vänta ett tag till. Så grönt och fint ni har det. Hos oss är allt dött inget levande gräs eller buskar så långt ögat når. Rabatterna ska vi ibte tala om. Inget trädgårds år men bättre lycka nästa år. //lovisa

World of Animals, Inc sa...

You have such a lovely looking garden, I love the potted plants that you have decorated throughout the yard. Very pretty. Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.
World of Animals

Anni sa...

Mina gustavsbergskrukor står och dammar på en hylla i köket. De är minsann värda ett bättre öde! Tack för inspirationen.

HWIT BLOGG sa...

Feelgood i trädgårdsformat som du skriver...
Näe bollkryssen får vänta lite :) Men jag är lite sugen på höstblommor nu!
Kram och ha en skön helg.
Titti

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Fina plantor du hittat och så passande i krukorna. Nej, bollkryss vill vi inte se på länge, helst inte alls faktiskt.
Allt gott
/Anette

Lone Hall sa...

Kære Isa
Har lige set din blog for første gang. Hvor er den fin. Du har så smukke billeder og din stil er jeg helt vild med.
Godt det er weekend, så jeg har tid til at kigge dine indlæg
Rigtig smuk weekend til dig

Klem, Lone

Merja sa...

Så himla snyggt du gör! Gissa om jag blev sugen att skaffa hortensior;))
Och krukorna var pricken över i:et!!
Ha en fin dag!