måndag 6 augusti 2018

Årets ros - en vresrosÄr det Moje Hammarberg?

Årets ros är en vresros - extra roligt tycker jag eftersom vresrosor sprider sig som ogräs och är en riktigt "torparros". Jag vet inte om det är årets ros, Moje Hammarberg,  jag har som häck längst ner i köksträdgården och som gärna sprider sig in i själva köksträdgården och tar för sig, men den påminner starkt om den.

Får leva sitt eget liv

Häcken fanns ju här när jag flyttade in för 15 år sedan och har nog inte fått så mycket omvårdnad under årens lopp. Ibland har jag tagit nått ryck och klippt ur torkade rosgrenar på våren och gett någon giva hönsgödsel annars har den liksom fått leva sitt eget liv där i tomtgränsen och det har ju gått alldeles utmärkt.
Bladverket är alltid så friskt, härligt mörkgrönt och hon blommar gärna om nu i augusti. En tålig madame - helt i min smak.
Lite tidigt

Nu börjar nyponen också komma - då kan man plocka av grenar och sätta i kannor, även om det är lite tidigt med höstfärger redan kan jag tycka.

Visst märker man skillnad nu på morgnarna - att vi kommit in i augusti och att det blivit lite mörkare, råare och fuktigare. Imman kramar växthustaket, termometern visar endast 15-16 grader och jag ANDAS så gott med vidöppen altandörr. Sen kommer solen och det blir högsommar igen några timmar mitt på dagen. Riktigt mysigt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Perfekt med såna rosor! Så fint med nyponen där i kannan också, nu blev jag sugen på lite höstblommor och dess färger hi hi.
Ja morgnar och sena kvällar är så sköna men alldeles för varmt på dagarna tycker jag. Sen alla dessa myggbett...huuu vad jag gnäller :)
Kram från Titti

GladiGrönt sa...

Ja jag har också nån sån där ros som sprider sig. Kan nog bli en plåga till slut. Men man borde ta vara på kronbladen, de är ju bra till allt möjligt. En gång gjorde jag rosenblads- o rabarbermarmelad. Ha en bra dag/Monica