måndag 27 augusti 2018

En helg i trädgården



Stövlade ut i trädgården

Vilken underbar trädgårdshelg det varit - redan kl. 06.30 i fredags morse klev jag i stövlarna och bokstavligt talat stövlade ut i trädgården. Eftersom man inte har kunnat göra någonting i sommar i trädgården utom att vattna, vattna och återigen vattna har man ju ett uppdämpt behov av att äntligen få trädgårdera.  Därför har jag plockat vissa lediga dagar för att bara vara i trädgården - helt underbart !





Kroknar samtidigt - jag och gräsklipparen

Gräset har blivit klippt för nu växer det som bara den. Eftersom maken är indisponibel är det jag som klipper gräset och då får uppsamlaren vara och gräset återgå till att gödsla gräsmattan istället.

Grannen får rycka igång gräsklipparen åt mig för det orkar jag inte göra själv och sedan klipper jag tills den lägger av - där har vi ett bra samarbete jag och gräsklipparen för oftast när den lägger  av så kroknar jag också.




Avkopplad och nedkopplad

Kanter har blivit trimmade, ogräs har ryckts och massor av överblommat har klippts ner - tänk så bra man mår av att trädgårdera, det är som en meditation. Jag blir så lugn och harmonisk av att hålla på i min egen takt. Tänk att efter en hel helg i trädgården så hade jag nästan glömt bort lösen till datorn på jobbet i morse när jag skulle logga in mig igen - då har man verkligen kopplat av.




Bilderna stämmer inte med texten ?!

Sensommaren/hösten är den bästa tiden för att plantera nytt i rabatterna så nu har jag råddat om en del i perennarabatten - så himla kul att få lite ordning bland alla kaosplantor. En del står på helt fel ställe, andra behöver flyttas och ibland undrar jag hur i hela friden tänkte jag här ?

Visar bilder sedan när allt kommit på plats. Idagens inlägg blev det helt andra bilder än vad texten handlar om men jag kan inte låta bli att ta bilder av den blommande soffan som fortfarande levererar och bara blir vackrare för varje dag - hoppas ni står ut med det.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - nu skall jag ut och ta en dust med trimmern igen på värsta stället i trädgården som inte fått någon ans alls i sommar - hoppas den inte lägger av av ansträngningen eller också kanske det är jag som kroknar först.
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Jag beundrar dig som trots ditt onda inte låter dig hejdas... du trädgårderar som aldrig förr och njuter i fulla drag. Vilket bevisar att trädgårdar är läkande för kropp och själ. Bilderna du visar kan ingen tröttna på! Jo Isa, jag beundrar dig... och din trädgård.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Eva-Mari för dina värmande ord - blir alldeles tårögd. Trädgården helar mig - utan den skulle jag nog inte ens kunna jobba tror jag. Så jag är så tacksam.

    KRAM
    Isa

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa