lördag 4 augusti 2018

Blommande soffa
Tuffa sommarblommor

Hade nästan glömt bort den blommande soffan i sommar i hettan. Den står skyddad och gör inte så mycket väsen av sig. Efter senaste åskvädret med ösregn trodde jag att den helt hade gett upp, men den kom igen. De här tuffa växterna ger sig inte i första taget.

Sanerar sig själv

Älskar den här dubbla Million Bells i ljuv pastellrosa och djupaste åsklila - ett måste varje sommar. Dessutom behöver man inte hålla på och plocka bort överblommat - den sanerar sig själv.


 


Giva med gödsel igen

Nu är det snart dags att börja gödsla så härligheten orkar med att blomma till hösten kommer. Även om jag satt dom i bra surfiniajord (som håller fukten längre) och bottnat med långtidsverkande så börjar tiden komma när allt behöver en riktig giva igen. 

En del andra sommarblommor har gett upp redan som Stjärnöga och en del lobelior. Kanske dags att komplettera upp med några rejäla hortensior så här i början av augusti - dom är ju så vackra så här års.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Liselotte Johansson sa...

Vad fint med en blommande soffa. Det är kul att odla i lite av varje. Själv har jag i år planterat blommor i en byrå och en gammal träkärra.

Villrose sa...

Ja det er virkelig en bra sommerblomst som også tåler tørke.
En frodig sofa!

Anni sa...

Så otroligt romantiskt och snyggt, både i färg och komposition. Jag som avstått från Million Bells kanske ska prova igen nästa år? Den dubbla var onekligen något annat än den enkelblommande.

Några lobelior blir det dock inte igen, denna sommar har de inte klarat och de kräver mer vatten än jag har möjlighet att ge dem.

Något som trivs är ättlingarna till de frön av Linnétagetesen jag fick av dig. Snacka om att de är min favoritblomma nu. Fyra stora krukor har jag på trädäcket, fyllda av skönheten.