söndag 26 augusti 2018

Äntligen kom hon, men var är pastellerna?



Vaja i vinden i mängder

Jag drog upp rosenskäran Cosmos Cupcakes mixed i våras som jag hoppades mycket på. Såg framför mig hur dom cupcakesliknande söta blommorna i härliga pasteller skulle vaja i mängder i rabatterna. Allt blir inte som man drömmer om i trädgården, det skall gudarna veta och när värmen slog till fick jag panikplantera plantorna på helt andra ställen än planen.




Var är pastellerna ?

Nu har några av dom i alla fall börjat blomma och det där cupcakesliknade utseendet på fröpåsen har jag inte sett skymten av. Dessutom har pastellerna inte visat sig än utan blommorna är enbart vita.




Upprätt istället för buskig

Och i vissa fall lite fransiga i stället för att påminna om vallmons vackra former. Nåja. kanske sensommarens intensiva regnande ändå sätter fart på plantorna i rabatten. Där ser det i alla fall ut som blommorna skulle kunna leverera lite färg även om växtsättet på plantan är helt upprätt. När jag tidigare dragit upp rosenskära har den blivit väldigt buskig. Så ibland blir ingenting som man drömt om.




Var tvungen att leta igenom "arkivet" efter tidigare rosenskärabilder och till nästa sommar tror jag att det blir den gamla vanliga varianten där mångfalden dominerar.




Smular ner fröer

Dessutom brukade jag alltid "smula ner" fröer från överblommat direkt i rabatten och nästa år kom den alltid tillbaka och levererade stora buskiga plantor. Nu var det ett antal år sedan jag hade rosenskära i landet och gjorde så men till hösten blir det ett nytt försök.

Nu har regnet upphört en stund och en flik av en blå himmel tar raskt över - helt UNDERBART att kunna gräva i landen och rensa hela sommarens ogräs. Växterna håller på att hämta sig efter sommarens intensiva solbad och jorden låter sig villigt fläkas upp och ta emot omplanterade växter. I love it !!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa