söndag 4 mars 2018

Vårutställningen i Stadsträdgården - ett säkert vårtecken

Tulpaner i resväska från förra årets utställning


Det där lilla extra

Vårutställningen i Stadsträdgården i mars är ett säkert vårtecken även om kvalitén på utställningen varierat under åren.  Det är så härligt att få kliva in en riktig vårlig miljö och bara känna att YES snart blommar det även ute i naturen så här vackert. I årets utställning saknas dock det där lilla extra - den roliga knorren så jag visar även bilder från förra årets utställning.
I björkskogen

Delar av miljön har fått en fond av björkskog där även riktiga björkar förekom i andra delar av utställningen.
Fler besök ?

Vårutställningen öppnade den 2 mars och pågår hela månaden. Kanske hade man inte hunnit få till det sista när vi var där redan den 3:e. Skall nog göra ett till besök lite senare under mars och se hur det ser ut då. Många av vårlökarna hade inte slagit ut än, andra hade lagt sig platt medan tulpanerna mfl stoltserade och visade upp sin vackraste sida.

Från förra året

Ett roligt inslag i fjolårets utställning var bröllopstemat och de vackra klänningarna mitt bland björkarna.

Blommande skor

Grönskande skor som en extra knorr bland alla vårblommor kan man lätt fynda på Myrorna och göra något liknande i sin egen trädgård. Köpte ett par redan i fjol som var med på balkongutställningen på Nordiska Trädgårdar. Ligger nog fortfarande nedpackad i en kartong i garaget - får nog ge mig ut på skattjakt tror jag!
Ytterligare en variant på samma tema. Det manliga inslaget i utställningen med mossa och murgröna.

Livsandarna återvänder

Så underbart med blommande vårblommor. Man känner verkligen hur livsandarna återvänder och ger hopp om skön värme, skir grönska och efterlängtat uteliv.
Snart är vi där 

Snart, snart får vi njuta av tulpaner IRL i våra trädgårdar. Så vacker i alla olika stadier av liv.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Kesätuulia sa...

Så roliga ideer! Våren är snart här!

Solstrimmor sa...

Hallå Isa!
Nu tror jag du blivit en ofrivillig måltavla ovan, hihi! Jag skrattade till slut så jag grät! Konstigt hur det kan bli!!
Jag skulle kommentera utställningen,jag såg en för många år sen. Då var den inte så stor men jag minns att jag tyckte om den. Tyvärr blev det bara en gång. Synd att den inte var så storslagen i år. Beror väl på vem som har ansvaret.

Dröm vidare!
Kramar från Eva-Mari

GladiGrönt sa...

Finast var det med klänningen mot de mörkröda tulpanerna. En lagom krock med kallt mot varmt. Kallt har vi och mycket mycket snö så vi får titta på dina härliga vårbilderHa en fin vecka/Monica

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Kul med färg och form, piggar upp. Vem är det som bygger utställningarna? Är det inbjudna eller är det stadsträdgården själv som kostar på?
Allt gott och kram
/Anette

HWIT BLOGG sa...

Så sköna och blommiga bilder :) Jag är så himla trött på detta vintergrådask nu...dina bilder piggar minsann upp!
Ha en fortsatt glad vecka nu.
Kram Titti

co coya sa...

Härligt med dina somriga bilder i den kalla vintern.
สล็อต ออนไลน์