tisdag 13 mars 2018

Påskpynt med decoupage
Några veckor kvar

Det är bara några veckor kvar till påsk och dags att börja tänka påskpynt. Jag brukar färga mina ägg genom att koka dom med lökskal - då blir skalen vackert brun/gul/melerade, i alla fall av vanlig gul lök. Ett år klippte jag ur blommor från en servett och gjorde decoupage på skalen. Sedan hade jag äggen ute i flera veckor och de såg lika vackra ut hela tiden.

Dukar upp varje påsk

Varje påsk brukar jag duka det gamla trädgårdsbordet i växthuset med påskpynt och det är så roligt efter en vit, lång och kall vinter att gå lite bananas med gula växter och verkligen fira våren. Hoppas kylan har gett sig när det är dags i år !


Längtan är stor nu

Visst längtar man nu - efter gula påskliljor, fågelkvitter och bara gräsmattor. Har tänkt att ta långledigt under påsk i år efter en intensiv jobbvinter - det skall bli helt underbart oavsett om vintern tänker behålla sitt krampaktiga grepp eller ge vika för fröken Vår. Jag tänker bara njuta.

Tegelstenar till allt

Jag brukar bygga upp mitt påskbord på olika höjder med hjälp av tegelstenar. Fick ett gäng över efter växthusbygget och dom används flitigt till allt möjligt, från dörrstoppar till installationer. Dom är så himla bra eftersom man kan ställa dom lite olika allt efter behov.

Blir glad av Lena Linderholms härliga mönster

Varje år när jag öppnar växthuset så åker Lena Linderholmsduken på med citroner och apelsiner. Den gör mig glad med sitt färgglada mönster. Det blir nog lika i år för nu längtar man efter FÄRG. Sedan när sommaren kommit igång och allt blommar då åker den av till förmån för en neutral duk för balansens skull.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

myrica sa...

Så fint påskbord du har gjort, det är en härlig tid påsken.
Önska dig en fin dag

AnnaHelena sa...

Vilka härliga bilder du visar! Ja, man längtar så mycket nu, men det kan ju faktiskt inte vara vinter i all evighet. Snart är vi där - med barmark och fågelkvitter - om bara några veckor!

Kram // AH

HageSus i Turids hage sa...

Hei Isa.
Så flott du pynter i drivhuset. Jeg liker veldig godt stilen din.
Det er veldig morsomt å besøke bloggen din. Jeg har studert innlegget ditt hvor du bygger drivhus. Vi skal bygge te drivhus på omtrent samme størrelse til sommeren. Jeg har en del vinduer, men har ikke tegnet det ennå. Jeg likte drivhuset ditt.
Jeg kommer nok innom bloggen din igjen.
Ha det fint.
Hilsen fra Turid

Anonym sa...

Jag är så glad för att du har hittat tillbaka till din trädgårdslust och du inspirerar verkligen med din blogg. Jag tycker du har ett fantastiskt växthus som jag är så avundsjuk på och du tar underbara bilder som man blir så glad av. tack för att du delar med dig av din trädgård. Hälsningar Titti, utan blogg boendes i Skåne.

Maribel sa...

Hej Isa!
Vilken fin Påskpyntning du gjort, man blir glad av det gula.
Ha det fint /Marika

co coya sa...

Vilka härliga bilder du visar! Ja, man längtar så mycket nu, men det kan ju faktiskt inte vara vinter i all evighet. Snart är vi där - med barmark och fågelkvitter - om bara några veckor!
สล็อต ออนไลน์

الصفوة جروب sa...

شركة ماسة لمكافحة الحشرات
شركة ماسة لرش المبيدات
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالرياض

الصفوة جروب sa...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف
امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات